Ads Area

Voucher: Τρέχουν οι αιτήσεις για 10.000 θέσεις ανέργων του ΟΑΕΔ



Τρέχουν οι αιτήσεις στο voucher.gov.gr για τις 10.000 θέσεις ανέργων του ΟΑΕΔ με εκπαιδευτικό επίδομα 2.520 ευρώ. 

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα Voucher για ανέργους του ΟΑΕΔ από 30 έως 49 ετών, σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με Αριθ. Πρωτ. 0.5432/22-12-2020 και τίτλο «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ 30-49 ΕΤΩΝ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΛΑΔΩΝ ΑΙΧΜΗΣ».

Η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής των ωφελούμενων αρχίζει από 23/12/2020 και ώρα 14:00 και λήγει την 01/02/2021 και ώρα 14:00.

Αντικείμενο της δράσης αποτελεί:
H παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής, συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση) και πιστοποίησης σε 10.000 ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, ηλικίας 30-49 ετών.

1. παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής (4 συνεδρίες),

2. παροχή υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας διακοσίων (200) ωρών σε ειδικότητα των τομέων τεχνικών επαγγελμάτων:

μεταποίησης/βιομηχανίας, κατασκευών,
υγείας – πρόνοιας,
τουρισμού και επισιτισμού.

3. πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης, και

4. πρακτική άσκηση -on the job training- συνολικής διάρκειας τριακοσίων ογδόντα (380) ωρών κατόπιν εξειδικευμένης σύζευξης των ωφελούμενων με επιχειρήσεις.

Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση και επομένως δικαίωμα υποβολής «Αίτησης Συμμετοχής» για εγγραφή στο Μητρώο Ωφελούμενων, έχουν άνεργοι οι οποίοι πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι και να βρίσκονται εκτός Εκπαίδευσης, Απασχόλησης και Κατάρτισης.
Να έχουν γεννηθεί από 1.10.1971 μέχρι και 31.12.1990*.
Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

*Κατά την έναρξη της παρέμβασης, δηλ. κατά την Α΄ συνεδρία συμβουλευτικής, ο ωφελούμενος θα πρέπει να είναι πάνω από 30 ετών και κάτω των 50 ετών.

Εκπαιδευτικό Επίδομα – Παροχές

Κάθε ωφελούμενος που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα κατάρτισης και τις υπηρεσίες συμβουλευτικής και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων, σύμφωνα με τους όρους της Πρόσκλησης με Αριθ. Πρωτ. 0.5432/22-12-2020, δικαιούται να λάβει συνολικό εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο διακρίνεται σε επίδομα θεωρίας και επίδομα πρακτικής άσκησης, συνολικής αξίας (2.520,00€).

Επίδομα θεωρητικής κατάρτισης 1.000,00€ (200 ώρες X 5 €/ώρα).
Επίδομα πρακτικής άσκησης 1.520,00€, (380 ώρες X 4€/ώρα).
Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης.

Χρηματοδότηση

Η δράση χρηματοδοτείται από το Ε.Π. “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση”, με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Διαδικασία υποβολής Αίτησης Συμμετοχής

Κάθε ενδιαφερόμενος για να εγγραφεί στο Μητρώο Ωφελουμένων και να συμμετέχει στην παρούσα δράση πρέπει:

1. Να συμπληρώσει και να υποβάλει σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω διαδικτύου, στην ειδική ιστοσελίδα (http://www.voucher.gov.gr ) τη φόρμα «Αίτηση συμμετοχής».

2. Να «διαφυλάξει» την αίτησή του σε ηλεκτρονικό μέσο, όπως επίσης και το αποδεικτικό της υποβολής της αίτησής του, το οποίο αναγράφει τον «Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής» (ΚΑΥΑΣ), καθώς και την ακριβή ημερομηνία και ώρα υποβολής της.

3. Στην περίπτωση που έχει αποκτήσει επαγγελματική εμπειρία σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, ο ωφελούμενος θα πρέπει να επιλέξει το σχετικό πεδίο της Αίτησης.

*Τα επιπλέον δικαιολογητικά για την τεκμηρίωση των στοιχείων που δήλωσε στην Αίτηση Συμμετοχής του, επί ποινή αποκλεισμού, ο ωφελούμενος θα πρέπει να τα προσκομίσει στον πάροχο της επιλογής του.

Προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής από τους ανέργους του ΟΑΕΔ

Η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής των ωφελούμενων αρχίζει από 23/12/2020 και ώρα 14:00 και λήγει την 01/02/2021 και ώρα 14:00.

Πληροφορίες θα βρείτε:

στην ιστοσελίδα της δράσης http://www.voucher.gov.gr