Ads Area

Πώς κινούνται σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς



Λόγω της κατάστασης στο οδικό δίκτυο της Αθήνας εξακολουθεί μέχρι στιγμής να μην επιτρέπεται η εκτέλεση δρομολογίων με λεωφορεία και τρόλεϊ.

  • Οι γραμμές 2 και 3 του μετρό λειτουργούν κανονικά, εκτός από το τμήμα Δουκ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.
  • Στη γραμμή 1 η συγκοινωνία, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, διεξάγεται στο τμήμα Πειραιάς - Ν. Ιωνία και αντίστροφα
  • Σε ό,τι αφορά το Τραμ στη Γραμμή 6 «Σύνταγμα - Πικροδάφνη» τερματικός σταθμός είναι η στάση Φιξ και
  • στη Γραμμή 7 «Ασκληπιείο Βούλας - Ακτή Ποσειδώνος» τερματικός σταθμός είναι η στάση Παλ. Δημαρχείο, λόγω πτώσης δέντρων στη σιδηροτροχιά και την εναέρια γραμμή
  • Χωρίς λεωφορεία και τρόλει το πρωί

Επίσης, σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση από τον ΟΑΣΑ αδύνατη είναι η εκτέλεση των πρωινών δρομολογίων με λεωφορεία και τρόλει. Εποπτικά συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής θα διενεργούν αυτοψίες από τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση για τη σταδιακή αποκατάσταση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού από τα οδικά μέσα, στο βαθμό που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών.Προτεραιότητα, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό, θα δοθεί στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες.

Προαστιακός 
Ξεκίνησαν εκ νέου τα δρομολόγια του Προαστιακού από τις 12 το μεσημέρι. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν θα γίνουν τα δρομολόγια από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη και αντιστρόφως.