Ads Area

Εγκρίθηκε η πληρωμή Ιανουαρίου του ΚΕΑ - Οι ημερομηνίες πληρωμών όλων των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ



Σύμφωνα με σημερινή απόφαση που αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ εγκρίθηκε το ποσό που θα καταβάλει ο ΟΠΕΚΑ για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) στους δικαιούχους τον Ιανουάριο. Δείτε πότε θα γίνουν όλες οι πληρωμές του ΟΠΕΚΑ.

Την έγκριση της κάλυψης των δαπανών καταβολής του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος πρώην ΚΕΑ, στους δικαιούχους από τον ΟΠΕΚΑ για την πληρωμή στις 29 Ιανουαρίου 2021 περιλαμβάνει απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με την απόφαση εγκρίνεται η δαπάνη ύψους 53.549.285,36 ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος μηνός Ιανουαρίου 2021.

Το πρόγραμμα Ελάχιστο Εγγυημένο π. Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Το πρόγραμμα βασίζεται σε τρεις πυλώνες:

α) την εισοδηματική ενίσχυση,

β) τη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης,

και γ) τη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη.

Αιτήσεις για το πρόγραμμα μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά, είτε μέσω των Δήμων, είτε μέσω των Κέντρων Κοινότητας ή από τους αιτούντες απευθείας, συμπληρώνοντας την αίτηση που διατίθεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.keaprogram.gr. Η προθεσμία για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι ανοιχτή και η αίτηση μπορεί να υποβληθεί καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος.

Σε περίπτωση που το νοικοκυριό απαρτίζεται και από φιλοξενούμενα μέλη, η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά μόνο μέσω των Δήμων ή των Κέντρων Κοινότητας.

Οι πληρωμές για τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Έτσι στις 29 Ιανουαρίου 2021 ο ΟΠΕΚΑ θα πληρώσει το επίδομα γέννησης, τα Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), το Επίδομα Στέγασης, το Στεγαστικής Συνδρομής, το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, η “Σύνταξη Υπερηλίκων του ν. 1296/1982”, το Επίδομα Ομογενών, “Συνεισφορά Δημοσίου του ν. 4605/2019” το επίδομα παιδιού Α21 και το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών 2019 και 2020.

Το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών θα καταβληθεί σε 2.978 δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις ελέγχθηκαν και εγκρίθηκαν το διάστημα 1η Δεκεμβρίου 2020 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020.

Επίσης το επίδομα παιδιού 2020 θα καταβληθεί σε όσους δικαιούχους έκαναν αίτηση μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2021 και εγκρίθηκε ενώ αρχές Μαρτίου αναμένεται η έναρξη υποβολής αιτήσεων για το 2021.