Ads Area

Προσωπικός βοηθός: Πάνω από 1.800 αιτήσεις στην Αττική – 1.200 κατά μέσο όρο ο μισθός


Διευκρινίσεις για τον προσωπικό βοηθό έδωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, 100,3.

Όπως ανέφερε όλα τα άτομα με αναπηρία πάνω από 67% μεταξύ 16 έως 65 ετών μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα και να κάνουν αίτηση για προσωπικό βοηθό, με εισόδημα έως 80.000 ευρώ υπογραμμίζοντας πως από την προηγούμενη Τετάρτη το πρόγραμμα επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα.

Πώς θα κάνετε αίτηση

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 11 Ιουνίου και ώρα 23:59, τα άτομα με αναπηρία, που θέλουν να αποκτήσουν Προσωπικό Βοηθό, θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις αιτήσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://prosopikosvoithos.gov.gr.

Αντίστοιχα, όλοι όσοι ενδιαφέρονται να εργαστούν ως Προσωπικοί Βοηθοί, ανεξαρτήτως ειδικότητας, μπορούν να υποβάλλουν ψηφιακά την αίτησή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://prosopikosvoithos.gov.gr.

Μετά τον έλεγχο της αίτησής τους, συμμετέχουν σε ειδική εκπαίδευση, που παρέχεται δωρεάν από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ώστε να ενταχθούν στο Μητρώο Προσωπικών Βοηθών και να επιλεγούν από τους ωφελούμενους με αναπηρία.

Παράλληλα, επισήμανε ότι μέχρι στιγμής για την Αττική έχουν γίνει 1800 αιτήσεις ενώ σε λιγότερο από μια εβδομάδα, έχουν γίνει 1.000 αιτήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Όπως επισήμανε η κυρία Μιχαηλίδου, στην Αττική έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση για προσωπικοί βοηθοί 400 άτομα και κατά μέσο όρο ο προσωπικός βοηθός θα πάρει 1.200 ευρώ καθαρά το μήνα. Η πληρωμή γίνεται απευθείας με εργόσημο ενώ μπορούν να συμμετάσχουν και συνταξιούχοι.


Ακολουθήστε τις ειδήσεις από το aggeliologio.gr στο Google News