Ads Area

Ηλεκτρονικά μέσω gov.gr το γνήσιο της υπογραφής



Μια ακόμη χρονοβόρα διαδικασία θα εξασφαλίζεται σε λίγες μέρες με ένα κλικ: Το γνήσιο της υπογραφής που μας έστελνε στις ουρές των ΚΕΠ ή των αστυνομικών τμημάτων.
Στις 1.200 περίπου ψηφιακές εφαρμογές του gov.gr θα προστεθεί τις επόμενες μέρες ακόμη μια  που αφορά το γνήσιο της υπογραφής και σε έγγραφα που δεν αφορούν εξουσιοδοτήσεις ή υπεύθυνες δηλώσεις.

Η υπηρεσία που θα τεθεί σε εφαρμογή τις επόμενες εβδομάδες και θα επιτρέπει στους πολίτες να θέτουν ηλεκτρονικά την υπογραφή τους σε έγγραφο με οποιονδήποτε τίτλο και για οποιοδήποτε περιεχόμενο. Μάλιστα η διαδικασία που θα ακολουθείται είναι ανάλογη με αυτή της ηλεκτρονικής έκδοσης εξουσιοδότησης και υπεύθυνης δήλωσης.

Η διαδικασία: ο πολίτης αρχικά θα εισέρχεται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του στο Taxisnet, στη συνέχεια θα αναρτά το προς υπογραφή έγγραφο και θα επιλέγει τα σημεία στα οποία επιθυμεί να θέσει την υπογραφή του. Τέλος, εφόσον δεν έχει δηλώσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου μέσω του Μητρώου Επικοινωνίας Πολιτών, θα καλείται να το επιβεβαιώσει μέσω κωδικών web banking και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το έγγραφο θα βρίσκεται στην οθόνη του, έτοιμο για εκτύπωση ή ηλεκτρονική αποστολή.

Αυτή η υπηρεσία έρχεται να συμβάλει αποφασιστικά στην αποσυμφόρηση των ΚΕΠ αλλά και των αστυνομικών τμημάτων από αυτές τις διαδικασίες.

Παράλληλα το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχωρά τις διαδικασίες για την ψηφιοποίηση διαδικασιών ενώπιον εισαγγελέα. Για παράδειγμα άυλο διαζύγιο, δηλώσεις και εξουσιοδοτήσεις στο πλαίσιο του ηλεκτρονικού φακέλου μεταβίβασης ακινήτου.