Τελευταίες Δημοσιεύσεις

6/recent/ticker-posts

Νέα παράταση σε επίδομα ανεργίας και αναστολή εργασίαςΤην παράταση όλων των επιδομάτων ανεργίας για άλλους δύο μήνες για όσους έληξε το επίδομα ανεργίας τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ.

Ο υπουργός είπε πως σήμερα θα ανακοινωθούν μέτρα για επιδόματα και αναστολές και πρόσθεσε ότι θα εξακολουθήσουν να δίνονται τα 534 ευρώ στους εργαζόμενους σε αναστολή εργασίας και με τον όρο να μην απολύονται οι εργαζόμενοι.

Η ενίσχυση που έχει δοθεί από την κυβέρνηση ξεπερνά το μέσο όρο της ΕΕ σημειώνοντας ότι μόνο από το υπουργείο Εργασίας έχουν δοθεί 3,5 δισ. ευρώ σε ανέργους για την στήριξη της εργασίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Αναφερόμενος στο lockdown είπε ότι ένας από τους λόγους, πέραν του βασικού λόγου του υγειονομικού, για τους οποίους επιβάλλεται, είναι ότι αν και στην οικονομία αφήσουμε το πράγμα να εξελιχθεί χωρίς έλεγχο δεν θα υπάρχουν οι αναγκαίες πιστώσεις.

Παράλληλα είπε πως το Υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται μελέτη για την επόμενη μέρα για την εργασία, την κατάρτιση και την επιδοτούμενη απασχόληση. «Από τις πρώτες μέρες έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε για την ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα της πανδημίας.

Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα να αξιοποιήσουμε όλα τα κονδύλια που έχουμε από την Ε.Ε.» είπε ο κ. Χαζηδάκης.

Σημειώνοντας ότι «θα δώσουμε προτεραιότητα στην εστίαση, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης για την επιδοτούμενη απασχόληση και τα προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης.

Θα στηριχθούν σε αυτά τα προγράμματα για την επόμενη μέρα και θα δοθεί έμφαση και σε απόκτηση προσόντων».

Σε ότι αφορά τις εκκρεμείς είπε πως το κράτος δεν υπερηφανεύεται για τις επιδόσεις του στον τομέα αυτό.

«Έχουμε 155.000 κύριες, περίπου τόσες επικουρικές και παράλληλες συντάξεις που εκκρεμούν. Κάνουμε προσπάθεια με τροπολογία στη Βουλή να αποδοθεί ένας αριθμός εθνικών συντάξεων», τόνισε.

Πρόσθεσε δε ότι σε τρεις επόμενες φάσεις μέσα στο 2021 θα δοθεί σύνταξη ψηφιακά σε ποσοστό 80% με 85% για τις νέες συντάξεις.

Υπενθύμισε δε πως έχουν ανακοινωθεί επιπλέον 10 μέτρα για το θέμα και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του κράτους ενώ υπογράμμισε ότι σε δύο μήνες ο ΕΦΚΑ θα μπορεί να καταβάλλει τις εθνικές συντάξεις.

πηγή: dikaiologitika.gr