Τελευταίες Δημοσιεύσεις

6/recent/ticker-posts

ΟΑΕΔ: Έρχεται πρόγραμμα για την πρόσληψη 7.000 ανέργων για τις πληττόμενες επιχειρήσειςMέχρι τον Μάρτιο ο Οργανισμός αναμένεται να προκηρύξει ένα νέο πρόγραμμα για την πρόσληψη 7.000 ανέργων. Στην πραγματικότητα ο ΟΑΕΔ θα επιδοτήσει τις επιχειρήσεις προκειμένου αυτές να εντάξουν στο δυναμικό τους ανθρώπους που έχουν εγγραφεί στις λίστες του, στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης.

Tο πρόγραμμα θα αφορά σε ανέργους ηλικίας άνω των 30 ετών και θα εστιάζει στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες, δηλαδή την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την Κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο, την Θεσσαλία και τη Δυτική Ελλάδα.

Η κατάσταση στην αγορά εργασίας γίνεται μέρα με τη μέρα χειρότερη, εκατοντάδες εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους, ενώ και αυτοί που παραμένουν στις θέσεις τους υποαμείβονται λόγω των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας, για τον μήνα Δεκέμβριο 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΟΑΕΔ ανήλθε σε 1.133.432 άτομα. Από αυτά 560.567 (ποσοστό 49,46%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του Οργανισμού για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 572.865 (ποσοστό 50,54%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

πηγή: e-dimosio.gr

Ακολουθήστε όλες τις τελευταίες δημοσιεύσεις από το aggeliologio.gr στο Google News