Ads Area

Γραμμή 4 του μετρό - Ποιοι θα είναι οι 18 νέοι σταθμοί




Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου ανέθεσε στην Ανάδοχο Κοινοπραξία «ΑΒΑΞ Α.Ε. – GHELLA SpA – ALSTOM TRANSPORT S.A.» την κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, Τμήμα Α'  Άλσος Βεΐκου – Γουδή. 

Το Έργο αποτελείται από δεκαπέντε νέους υπόγειους σταθμούς: Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου και Γουδή, καθώς και εννέα ενδιάμεσα ή/και τερματικά φρέατα.

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., στο πλαίσιο κατασκευής του Έργου της Γραμμής 4Α του Μετρό της Αθήνας καθώς και για την προστασία των υφιστάμενων κτηρίων και κατασκευών, έχει προβλέψει στην Σύμβαση κατασκευής του Έργου, την εκπόνηση ειδικών μελετών κατά μήκος της ζώνης επιρροής του Έργου.

Το τμήμα Α της Γραμμής 4 μετρό με μήκος 13 χιλιόμετρα έχει σχεδιασθεί με σκοπό την εξυπηρέτηση πολλών πυκνοκατοικημένων περιοχών της πόλης και την εξυπηρέτηση πολλών σημαντικών κτιρίων και εγκαταστάσεων, όπως Νοσοκομεία, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Δικαστήρια και μεγάλα δημόσια κτίρια Oργανισμών ή Υπουργείων.

Ο χρόνος παράδοσης εκτιμάται ότι θα είναι 96 μήνες.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις από το aggeliologio.gr στο Google News