Ads Area

ΑΣΕΠ: Ερχονται 160 μόνιμες προσλήψεις σε δύο υπουργεία




Στα γραφεία του ΑΣΕΠ βρίσκεται νέα προκήρυξη για την κάλυψη 160 μόνιμων θέσεων σε δύο υπουργεία. Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού επεξεργάζεται σχέδιο προκήρυξης για την κάλυψη, συνολικά, 160 θέσεων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσλήψεις αυτές δεν θα απευθύνονται στους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που έλαβε χώρα τον Μάρτιο του 2023. Η κάλυψη των 160 αυτών θέσεων εκκρεμεί από παλαιότερο προγραμματισμό προσλήψεων του υπουργείου Εσωτερικών και για τον λόγο αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται στις θέσεις του διαγωνισμού.  Μάλιστα, στην προκήρυξη θα μπορεί να κάνει αίτηση οποιοσδήποτε κατέχει τα τυπικά απαραίτητα και πρόσθετα προσόντα που θα ζητούνται.

Οι 160 θέσεις της προκήρυξης κατανέμονται ως εξής: 126 θέσεις στα καταστήματα κράτησης όλης της χώρας, που λειτουργούν υπό την εποπτεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και 34 θέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Στην προκήρυξη θα μπορούν να συμμετάσχουν απόφοιτοι όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, δηλαδή απόφοιτοι Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ), Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ). Για τα καταστήματα κράτησης θα μπορούν να κάνουν αίτηση απόφοιτοι των κλάδων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης θα υπάρχουν θέσεις για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ΠΕ,ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητηθούν μεταξύ άλλων:  Προσωπικό Εξωτερικής Φρούρησης, Ψυχολόγοι, Νοσηλευτές, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Διοικητικοί και ΔΕ Φύλαξης.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις από το aggeliologio.gr στο Google News