Ads Area

Ελεύθερη είσοδος σε δημόσια μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, σήμερα 18/4




Ελεύθερη είναι η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σήμερα, Τρίτη 18 Απριλίου, καθώς γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα των Μνημείων.

H 18η Απριλίου έχει ορισθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών – International Council on Monuments and Sites (ICOMOS) ως Διεθνής Ημέρα των Μνημείων από το 1983.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ανάδειξης της σπουδαιότητας των μνημείων κάθε χώρας και ένταξή τους στη σύγχρονη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή.

Για το σκοπό αυτό διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο με πρωτοβουλία της UNESCO και του ICOMOS κάθε μορφής εκδηλώσεις.

Το φετινό θέμα του εορτασμού Heritage Changes (”Αλλαγές στην Κληρονομιά”) υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, σε ιστορικά μνημεία και τοποθεσίες.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που ισχύει από τον Νοέμβριο του 2019 «η είσοδος στους οργανωμένους αρχαιολογικούς χώρους, τους ιστορικούς τόπους, τα μνημεία και τα μουσεία τα οποία ανήκουν στο Δημόσιο και διαχειρίζεται το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου στις κάτωθι ημερομηνίες:

– 6η Μαρτίου (Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη),
– 18η Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων),
– 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων),
– τελευταίο σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου (Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς),
– 28η Οκτωβρίου (Εθνική Εορτή) και
– πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου».

Ακολουθήστε τις τελευταίες δημοσιεύσεις από το aggeliologio.gr στο Google News