Ads Area

Στάση εργασίας για δασκάλους και καθηγητές κήρυξε η ΑΔΕΔΥ



Στάση εργασίας κήρυξε και η ΑΔΕΔΥ για αύριο την ώρα των εξετάσεων της «ελληνικής PISA». Πρόκειται  για τις εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για μαθητές/τριες της ΣΤ' τάξης των Δημοτικών σχολείων και της Γ' τάξης των Γυμνασίων.

«Η υπουργός Παιδείας, επιδεικνύοντας πρωτοφανή αυταρχισμό, προσφεύγει για ακόμη μία φορά στα δικαστήρια κατά των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών», αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Για το λόγο αυτό, «με ομόφωνη απόφασή της κηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022, από τις 8:00 πμ έως 11:00 πμ, για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για την υπεράσπιση του δικαιώματός τους στην απεργία».

Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας (8-11 π.μ.) αύριο καλώντας, όπως και η ΔΟΕ, τα μέλη της να μη συμμετάσχουν στις εξετάσεις. Παράλληλα καλεί τις ΕΛΜΕ της χώρας να προκηρύξουν, όπου χρειάζεται, συμπληρωματική 3ωρη στάση (11-2 μ.μ.) και να ενημερώσουν τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των εμπλεκόμενων σχολείων για τις συνέπειες του προγράμματος PISA.

Για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών σημειώνεται ότι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προσέφυγε, για άλλη μια φορά, δικαστικά καταθέτοντας κατεπείγουσα αγωγή κατά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), ζητώντας να αναγνωριστεί ως παράνομη και καταχρηστική η κηρυχθείσα απεργία-αποχή από τις εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα.

Σε απεργία και αποχή από τις εξετάσεις PISA καλούν επίσης εκπαιδευτικούς και μαθητές 19 ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, ενώ παράλληλα προγραμματίζονται συγκεντρώσεις έξω από σχολεία.