Ads Area

Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις για το επίδομα βενζίνης



Από την Μεγάλη Πέμπτη θα ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα βενζίνης. Οι πολίτες θα μπορούν με τους κωδικούς Taxisnet και μέσω του gov.gr να πάρουν την επιδότηση για το επίδομα βενζίνης ενώ είναι για το πετρέλαιο κίνησης, η έκπτωση έχει περάσει στον καταναλωτή μέσω των πρατηρίων.

Λόγω τεχνικών προβλημάτων δεν είχε ανοίξει εδώ και ένα μήνα η πλατφόρμα στο gov.gr για το επίδομα βενζίνης προκειμένου οι δικαιούχοι να ελαφρυνθούν από το τεράστιο κύμα ακρίβειας τόσο στα καύσιμα όσο και στα είδη πρώτης ανάγκης. Τα τελευταία τεχνικά προβλήματα ξεπεράστηκαν και η πλατφόρμα θα ανοίξει για αιτήσεις την Μεγάλη Πέμπτη.

Πώς θα γίνεται η αίτηση 
H αίτηση μπορεί να γίνει είτε με την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού σε αυτήν, είτε με την πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό.

Την ψηφιακή κάρτα την κατεβάζετε στο κινητό για να κερδίσετε έξτρα «μπόνους» 5 ευρώ, αλλά μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε το αργότερο μέχρι την Κυριακή 31 Ιουλίου και όχι αργότερα.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας και, συγκεκριμένα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, τον αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού.

Παράλληλα, μπορεί κανείς να υποβάλει αίτηση, είτε για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, είτε για την πίστωση στον τραπεζικό του λογαριασμό και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

H ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως τις 31/7/2022, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει. Πιθανό υπόλοιπο ποσό επιστρέφεται στο ελληνικό Δημόσιο και αποκλείεται η περαιτέρω αναζήτησή του από τον δικαιούχο.

Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην πιστωτική ή χρεωστική κάρτα μπορεί να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς καυσίμων και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.

Η οικονομική ενίσχυση για τα καύσιμα ορίζεται στα:
  • 30 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών - μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα
  • 35 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών - μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας
  • 40 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα
  • 50 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.