Ads Area

Γερμανία - Mετάλλαξη Όμικρον: Ανακοινώθηκε μίνι lockdown με περιορισμούς σε συναθροίσεις και άδεια γήπεδα



Η μετάλλαξη Όμικρον έφερε μίνι lockdown στη Γερμανία, προκειμένου να περιοριστεί άμεση η εξάπλωσή της.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε ότι από τις 28 Δεκεμβρίου θα υπάρξουν περιορισμοί στις συναθροίσεις, καθώς μέχρι 10 εμβολιασμένα άτομα θα επιτρέπεται να παρευρεθούν σε ιδιωτική συγκέντρωση. Στα άτομα δεν περιλαμβάνονται τα παιδιά κάτω των 14 ετών, ενώ στην ίδια κατηγορία ανήκουν και όσοι έχουν αναρρώσει από την Covid-19. Όσο για τους ανεμβολίαστους, έχουν το δικαίωμα να δεχθούν στο σπίτι τους άλλα δύο άτομα πλην εκείνων που ζουν στον ίδιο χώρο.

Παράλληλα, από τις 28 Δεκεμβρίου απαγορεύονται θεατές σε αθλητικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές παραστάσεις, συναυλίες και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις. Αυτό σημαίνει ότι και οι αγώνες της Bundesliga θα διεξάγονται χωρίς θεατές στις εξέδρες.

Κλαμπ και ντίσκο θα είναι κλειστά, ενώ επιβάλλεται η τηλεργασία όπου είναι δυνατό.

«Δεν είναι η ώρα για πάρτι και ζεστές βραδιές με πολύ κόσμο. Καταλαβαίνω ότι κανείς δεν θέλει πλέον να ακούει για κοροναοϊό και μεταλλάξεις, αλλά δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας στο κύμα που πρόκειται να έρθει», είπε ο Σολτς.

Τα νοσοκομεία, τα κινητά μέσα μεταφοράς, η πυροσβεστική και η αστυνομία θα πρέπει να ενεργοποιήσουν τα σχέδια έκτακτης ανάγκης, ενώ οι εμβολιασμοί θα πρέπει να συνεχιστούν την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Πηγή: fr.de - ert.news.gr