Ads Area

Εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την περίοδο των εορτών



Εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τις μετακινήσεις τους την περίοδο των εορτών, ανακοίνωσαν τα υπουργεία Παιδείας και Ναυτιλίας.

Εκπτώσεις παρέχουν επτά ακτοπλοϊκές εταιρίες για το διάστημα από 22/12/2021 έως και 09/01/2022, ενώ καθορίζονται και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη χορήγηση της έκπτωσης, χωρίς όμως στην ανακοίνωση να αναφέρετε το ποσοστό της έκπτωσης.

Η ανακοίνωση:

Τα υπουργεία Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Παιδείας & Θρησκευμάτων εκκίνησαν, για μία ακόμη φορά, την πρωτοβουλία για την παροχή έκπτωσης από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες στα εισιτήρια των μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι έχουν στελεχώσει τις δομές εκπαίδευσης των νησιών της χώρας, για το σχολικό έτος 2021-2022 προκειμένου να διευκολυνθούν για την μετάβασή τους στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές.

Οι μόνιμοι και αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές μπορούν να λαμβάνουν έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήριά τους, καθώς και στα εισιτήρια των οχημάτων τους (ΙΧ και δίκυκλα), για το διάστημα από 22/12/2021 έως και 09/01/2022, η οποία θα αφορά στην κάλυψη των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών από και προς το τελικό νησί, στο οποίο ανέλαβαν υπηρεσία. 

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την παροχή της έκπτωσης θα είναι η ανακοίνωση της τοποθέτησής τους για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς και η σχετική Υπουργική Απόφαση που αναφέρει την πρόσληψή τους για τους αναπληρωτές καθώς και η Αστυνομική τους Ταυτότητα.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της διαρκούς μέριμνας αλλά και της ουσιαστικής αναγνώρισης του έργου των εκπαιδευτικών μας, οι οποίοι επιτελούν ιδιαίτερο λειτούργημα και προσφέρουν τα μέγιστα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, οι εταιρείες που προσφέρουν μειωμένες τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι οι εξής : 
  • Anek Lines
  • Blue Star Ferries
  • Superfast Ferries
  • Hellenic Seaways
  • Fast Ferries
  • GoldenStar Ferries
  • Zante Ferries

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και η Υφυπουργός Παιδείας ευχαριστούν θερμά τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για την, όπως πάντα, αγαστή συνεργασία και την έμπρακτη ανταπόκρισή τους, με την παροχή των προαναφερόμενων εκπτώσεων.