Ads Area

Πετρέλαιο Θέρμανσης: Έρχονται αυξήσεις λόγο ανατιμήσεων – Έως και 1,25 το λίτρο



Να μειωθούν οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα καύσιμα προκειμένου να συγκρατηθεί το κύμα ανατιμήσεων στην αγορά, ζήτησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου, μιλώντας στην ΕΡΤ

«Από τον Ιανουάριο είχαμε μικρές αλλά σταθερές αυξήσεις σε καθημερινή βάση, και έτσι αθροιστικά φτάσαμε σε ένα σημείο να έχουμε υπερβεί το 20% στην αύξηση της τιμής του καυσίμου στο διυλισμένο προϊόν», υπογράμμισε.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, «το αργό πετρέλαιο επιβαρύνει το διυλισμένο στο κομμάτι του προ φόρων. Άρα έχουμε και κάποιους υψηλούς ειδικούς φόρους κατανάλωσης και τον ΦΠΑ που επιβαρύνουν την τιμή, αλλά στην τιμή των προ φόρων έχει επιβαρυνθεί αρκετά», εξήγησε.

Ο κ. Ασμάτογλου τόνισε ότι εάν ξεκινούσε σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, η τιμή του θα ήταν στα 80 λεπτά το λίτρο. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι από τις 15 Οκτωβρίου η διάθεσή του θα ξεκινήσει στα μεγάλα αστικά κέντρα από 1,020 ευρώ έως 1,050 ευρώ το λίτρο, δηλαδή, περίπου 1.020 με 1.050 ευρώ τα χίλια λίτρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην ηπειρωτική Ελλάδα θα ξεπεράσει το 1,10 ευρώ το λίτρο και στη νησιωτική χώρα οι τιμές θα ξεπεράσουν το 1,20 με 1,25 ευρώ το λίτρο.