Ads Area

Παιδικοί σταθμοί: Ανοίγουν τη Δευτέρα 17 Μαΐου – Τι ισχύει για self test



Από την Δευτέρα 17 Μαΐου ανοίγουν ξανά οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων με την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τους μαθητές των άλλων εκπαιδευτικών βαθμίδων που θα υποβάλλονται σε self test -μία φορά την εβδομάδα αντί για δύο όπως ίσχυε μέχρι σήμερα- οι μαθητές των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών δεν θα υποβάλλονται στην διαδικασία του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου. Σημειώνεται επίσης πως τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών δεν υποχρεούνται να φορούν μάσκα.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ την Παρασκευή 14 Μαΐου, επισήμανε πως θα δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας ακόμη και σε εκείνους για τους οποίους δεν έχουν ανοίξει οι σχετικές ηλικιακές πλατφόρμες εμβολιασμών. «Έχουμε προβλέψει οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς να είναι στην προτεραιοποίηση των εμβολιασμών» όπως είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου. Πρόσθεσε δε, ότι θα γίνεται μεγαλύτερη χρήση των εξωτερικών χώρων, ενώ οι γονείς θα παραδίδουν τα παιδιά στην εξωτερική είσοδο των σταθμών για αποφυγή συνωστισμού.

«Μετά από διαδοχικές συναντήσεις με την Επιτροπή των επιστημόνων, όπου έπρεπε να εξηγήσουμε τις αγωνίες των γονιών, αλλά και λόγω της αγωνίας των λοιμωξιολόγων για τις μεταλλάξεις, αποφασίσαμε να ανοίξουμε στις 17 Μαΐου και αυστηροποιούμε το πρωτόκολλο», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και συμπλήρωσε: «Οι εργαζόμενοι υποχρεωτικά θα φορούν μάσκα και θα κάνουν αυτοδιαγνωστικά τεστ. Τα μικρούλια δεν χρειάζονται ούτε αυτοδιαγνωστικά τεστ ούτε μάσκα».

πηγή: ethnos.gr