Ads Area

Πότε θα ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί, τι θα γίνει με τον εμβολιασμό των παιδαγωγών



Το αργότερο μέχρι και τις 24 Μαΐου θα ανοίξουν τελικά οι παιδικοί σταθμοί αναφέρει ο ΠΟΣΙΠΙΣ (Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών). Το γραφείο της Υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικών Υποθέσεων γνωστοποίησε στον Σύλλογο ότι οι Δομές Προσχολικής Αγωγής θα ανοίξουν το αργότερο 14 ημέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων. Παρόλα αυτά όπως επισημάνθηκε ακόμα και αυτή η ημερομηνία ελέγχεται.

Επίσης, πρέπει να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι εργαζόμενοι σύμφωνα με νέα διευκρίνιση. Σημειώνεται πάντως ότι μέχρι και σήμερα Μεγάλη Πέμπτη δεν είχε αποφασαφηνιστεί τι θα γίνει με το άνοιγμα των παιδικών σταθμών. Στην πρώτη επιστολή που είχε αποστείλει στους αρμόδιους φορείς η ΠΟΣΙΠΙΣ ανέφερε ότι αυτά που έχει πει η αρμόδια Υπουργός δεν συμπίπτουν με όσα δηλώνει το Υπουργείο Εσωτερικών. 

Όπως επισημαίνεται στην πρώτη επιστολή αυτή παρόλο που η αρμόδια υφυπουργός, είχε δηλώσει ότι πιθανόν το άνοιγμα να γίνει στις 10 Μαΐου, πιθανόν στις 17 ενώ το υπουργείο Εσωτερικών διαρρέει, ότι αυτό δεν είναι πιθανό να γίνει πριν τις 24 Μαΐου.

Τελικά σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση της ΠΟΣΙΠΙΣ τελικά η ημερομηνία που έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών είναι η ...επικρατέστερη. 

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΙΠΙΣ:
Σε συνέχεια της Ανοιχτής Επιστολής που σας αποστείλαμε, για το «Πότε και με ποιες υγειονομικές προϋποθέσεις θα ανοίξουν οι Παιδικοί Σταθμοί» επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε, ότι :

Αργά το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, το γραφείο της υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κας Δόμνας Μιχαηλίδου, μας ενημέρωσε, ότι οι Δομές Προσχολικής Αγωγής, θα ανοίξουν το νωρίτερο, δεκατέσσερις ημέρες, μετά το άνοιγμα των σχολείων, δηλαδή στις 24 Μαΐου.

Επίσης, μας ενημέρωσαν ότι και αυτή η ημερομηνία ελέγχεται, με βάση την εικόνα της Πανδημίας, όπως θα διαγράφεται μετά το Πάσχα, ενώ προϋπόθεση είναι να έχουν εμβολιασθεί οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς.

Σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, το γραφείο της υφυπουργού, μας γνωστοποίησε ότι και η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τους εργαζόμενους της Προσχολικής Αγωγής, ανοίγει άμεσα. Επίσης, ότι προγραμματίζεται να συνεχισθεί και το 2020-21, το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τους γονείς – δικαιούχους.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την υφυπουργό κα Δόμνα Μιχαηλίδου και το επιτελείο της, για την άμεση ανταπόκρισή τους, τόσο στην αγωνιώδη, καθημερινή, εδώ και ένα μήνα, προσπάθειά μας, να μάθουμε πότε θα ανοίξουμε τις Δομές μας, όσο και στην «Ανοιχτή Επιστολή» που υποβάλλαμε.

Παραμένει όμως ανοιχτό, το ερώτημα, «Που θα αφήσουμε τα παιδιά μας;», που μας απευθύνουν καθημερινά, οι γονείς που εργάζονται σε κλάδους, όπως η Εστίαση και ο Τουρισμός, που ανοίγουν μετά το Πάσχα και πριν επαναλειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί.

Με απόλυτο σεβασμό, στη γνώση των Λοιμωξιολόγων και εμπιστοσύνη στη διαχείριση, αυτής της πρωτοφανούς Πανδημίας, από την Πολιτεία, θα παρακαλούσαμε, να υπάρξει μια απάντηση στην αγωνία, αυτών, των εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών.

Όπως και μια απάντηση, στον πυρήνα της Ανοιχτής Επιστολής μας. Τον αποτελεσματικό διάλογο της Πολιτείας, με φορείς, όπως η ΠΟΣΙΠΣ, η Πανεπιστημιακή Κοινότητα των Παιδαγωγικών Επιστημών, οι Νηπιαγωγοί και οι Νηπιοβρεφοκόμοι, που αποτελούμε τους λειτουργούς της Προσχολικής Αγωγής.

Από αυτή την πλευρά, η Επιστολή μας, παραμένει Ανοικτή.

Όπως ανοικτή, παραμένει και η διαθεσιμότητα μας, όλων των φορέων, να σας αναπτύξουμε, προτάσεις που γνωρίζετε, εδώ και μισό αιώνα! Που θα προλάμβαναν, κρίσιμοι θεσμοί, όπως η Προσχολική Αγωγή, να μην «χάνονται», εν μέσω Πανδημίας, μέσα στην πολυνομία, πέντε υπουργείων !
Αυτό, το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, μας οδήγησε, να σας πούμε, ότι η «Προσχολική Αγωγή» είναι στα χέρια Σας. Εμείς στη διάθεσή Σας.

Με τις θερμότερες ευχές μας για το Πάσχα!

Με εκτίμηση

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΣΙΠΣ

πηγή: dikaiologitika.gr