Ads Area

Πότε θα ανοίξουν δημοτικά και γυμνάσια - Παράταση σχολικού έτους



Η 10η Μαϊού είναι μια πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμά τους, εάν όλα πάνε καλά και με το εργαλείο των self test», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη

Την ημερομηνία αυτή είχε αναφέρει ως στόχο για την επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων σε δηλώσεις της και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Τα σχολεία αποτελούν προτεραιότητα», επισήμανε. Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια αναμένεται να κλείσουν στις 11 Ιουνίου και στις 25 Ιουνίου τα Δημοτικά.

H ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, όπως όλα πλέον δείχνουν, εισηγείται προς την επιτροπή του ΕΟΔΥ αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διακοπών του Πάσχα, δηλαδή τη Δευτέρα 10 Μαΐου, να επιστρέψουν στη διά ζώσης λειτουργία όλοι οι μαθητές. Δηλαδή μαζί με εκείνους των λυκείων να επιστρέψουν οι μαθητές των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των γυμνασίων.

Παράταση χρονιάς χωρίς προαγωγικές
Η απόφαση για επιστροφή στα σχολεία όλων των μαθητών μετά τις διακοπές του Πάσχα σημαίνει παράταση του διδακτικού έτους έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σήμερα μάλιστα αναμένεται να κατατεθεί επισήμως στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας η εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου του ΙΕΠ για την εκπαιδευτική διαδικασία έως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Καθημερινή», προτείνεται να μην πραγματοποιηθούν οι προαγωγικές και απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις ώστε να αφιερωθεί ο χρόνος στη διδασκαλία των μαθημάτων. Μάλιστα, το ΙΕΠ έχει δώσει οδηγίες για τα κεφάλαια στα οποία θα πρέπει να δοθεί βάρος.

Οι βαθμοί θα προκύψουν από τα διαγωνιστικά τεστ και τα προφορικά του δευτέρου τετραμήνου.