Ads Area

ΟΑΕΔ-Google: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις επαγγελματικής κατάρτισης 3.000 νέων ανέργων



Από σήμερα, Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 και ώρα 15:00, ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο δωρεάν εξ αποστάσεως πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με πιστοποίηση.

Η νέα δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας ΟΑΕΔ-Google Ελλάδας που, ως μέλη της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, συνεργάζονται για την αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος, την επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας. Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, καλούνται να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους έως και την Κυριακή, 4 Απριλίου 2021 και ώρα 23:59. 

Στοχεύοντας στην ενίσχυση και αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δωρεάν κατάρτιση 3.000 ανέργων σε τέσσερεις θεματικές ενότητες που οδηγούν στην απόκτηση των εξής πιστοποιητικών:
 
- IT Support Specialist Certificate (τεχνική υποστήριξη πληροφορικής)
- UX Designer Certificate (σχεδιασμός εμπειρίας χρήστη)
- Project Manager Certificate (διαχείριση έργου)
- Data Analyst Certificate (ανάλυση δεδομένων)

Τα προσφερόμενα πιστοποιητικά κατάρτισης παρέχονται αποκλειστικά στα αγγλικά. Κάθε ωφελούμενος θα πρέπει να ολοκληρώσει τουλάχιστον μία θεματική ενότητα, αλλά εάν επιθυμεί μπορεί να ολοκληρώσει όλες τις θεματικές ενότητες. Η κατάρτιση παρέχεται μέσω της πλατφόρμας Coursera και με την επιτυχή ολοκλήρωση κάθε θεματικής ενότητας, ο ωφελούμενος θα λαμβάνει αυτόματα το αντίστοιχο πιστοποιητικό - βεβαίωση ολοκλήρωσης. 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ, έως 29 ετών, αποφοίτους τουλάχιστον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με γνώσεις Αγγλικής γλώσσας και υπολογιστών, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις συμμετοχής της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, η οποία είναι αναρτημένη στον ιστότοπο www.oaed.gr

Η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου www.gov.gr στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα βρείτε ΕΔΩ: 
 
Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Ψηφιακές Δεξιότητες →  Δωρεάν παροχή στο εξ αποστάσεως Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Επαγγελματικής Κατάρτισης με Πιστοποίηση για ανέργους.
 
Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής αιτήσεων συμμετοχής, θα ακολουθήσει η αξιολόγησή τους και στη συνέχεια θα σταλεί στους ωφελούμενους email του ΟΑΕΔ με οδηγίες, σχετικά με την εγγραφή και παρακολούθηση του προγράμματος. Η ημερομηνία λήξης των διαδικτυακών μαθημάτων και συνολικά του προγράμματος είναι Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021.
 
Τέλος, με την επιτυχή ολοκλήρωση του παρόντος προγράμματος και εφόσον πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις, οι ωφελούμενοι άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα επιδοτούμενης απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, το οποίο σχεδιάζει να υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν στο επόμενο διάστημα. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο του Οργανισμού www.oaed.gr