Τελευταίες Δημοσιεύσεις

6/recent/ticker-posts

Ανοίγει την Παρασκευή 19/3 η πλατφόρμα εμβολιασμού για τις ευπαθείς ομάδεςΤην Παρασκευή 19 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ενώ στις 26 Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ομάδα 70-74 ετών και στις αρχές Απριλίου τα άτομα της ομάδας 65-69 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας. Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους στις ευπαθείς ομάδες ανήκουν περίπου 250.000 άτομα.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, εξήγησε ότι προτεραιότητα στον εμβολιασμό έχουν τα άτομα με μεταμόσχευση και ότι  στη δεύτερη ομάδα υψηλού κινδύνου είναι η νεφρική ανεπάρκεια και τα άτομα με κυστική ίνωση.

Στην τρίτη ομάδα είναι ο καρκίνος υπό αγωγή και ο αιματολογικός καρκίνος την τελευταία πενταετία. Ακολουθούν σοβαρά χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού, σοβαρή καρδιακή νόσος που περιλαμβάνει το πρόσφατο οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, σοβαρή ηπατική νόσος, έπειτα τα άτομα που βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή και τέλος άλλα νοσήματα στα οποία περιλαμβάνεται και το σύνδρομο Down.

Πώς κλείνουμε ραντεβού για εμβολιασμό στο emvolio.gov.gr
Όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν κατά της νόσου COVID-19, μπορούν να το κάνουν με τέσσερις τρόπους.

Οι τρόποι αυτοί είναι:
Μετάβαση σε κάποιο φαρμακείo το οποίο θα τους βοηθήσει να κλείσουν το ραντεβού.
Μετάβαση σε κάποιο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), όπου και ένα τρίτο πρόσωπο μπορεί να το κάνει με μια υπεύθυνη δήλωση.

Μέσω άυλης συνταγογράφησης και εάν οι πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, λαμβάνουν αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να επιβεβαιώσουν το ραντεβού μέσω SMS στον πενταψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.
Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.