Ads Area

ΟΑΕΔ: Ανοιχτά δυο προγράμματα για 12.200 θέσεις εργασίας



Άμεσα μπορούν να επωφεληθούν χιλιάδες άνεργοι, μέσα από δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Ειδικότερα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα δύο προγράμματα που αφορούν συνολικά 12.200 θέσεις εργασίας.

Αυτά είναι:
Πρόγραμμα 9.200 δικαιούχων "Επιταγής Επανένταξης στην αγορά εργασίας"

Πρόγραμμα προεργασίας για 3.000 ανέργους νέους, ηλικίας 18-30 στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Αναλυτικά:
Πρόγραμμα 9.200 δικαιούχων του ΟΑΕΔ "Επιταγής Επανένταξης στην αγορά εργασίας"

Σκοπός του προγράμματος είναι η επανένταξη επιδοτούμενων ανέργων στην αγορά εργασίας σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης με 830€.

Δικαιούχοι είναι επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που δεν έχουν μειώσει το προσωπικό τους κατά το 3μηνο πριν την αίτηση και δεν έχουν λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 € τα προηγούμενα 3 χρόνια.

Ωφελούμενοι είναι άνεργοι με εγκεκριμένα επιδότηση ανεργίας διάρκειας τουλάχιστον 5 μηνών και στους οποίους υπολείπεται 50% και άνω της τακτικής επιδότησης τους κατά την ημερομηνία υπόδειξης τους από το ΚΠΑ2, καθώς και μακροχρόνια άνεργοι στους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον 1 ημέρα επιδότησης τους κατά την ημερομηνία πρόσληψης τους ανεξάρτητα της ηλικίας και της εκπαιδευτικής βαθμίδας τους.

Πρόγραμμα προεργασίας για 3.000 ανέργους νέους του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18-30 στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Σκοπός είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας και η αντιμετώπιση της διαρροής εργατικού δυναμικού.

Δικαιούχοι είναι επιχειρήσεις του ιδιωτικού, δημοσίου και κοινωνικού τομέα που δεν έχουν μειώσει το προσωπικό τους κατά το 3μηνο πριν την αίτηση και δεν έχουν λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000ευρώ.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι ηλικίας 18-30 απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ οι οποίοι έχουν αποκτήσει τον τίτλο σπουδών τους εντός της προηγούμενης τριετίας από την υπόδειξη τους από το ΚΠΑ2.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.oaed.gr