Ads Area

Οι περιοχές μπαίνουν στο κόκκινο - Ποια μέτρα θα ισχύσουν



Στο κόκκινο μπαίνουν πλέον Κεφαλλονιά Θάσος, Ηλεία, Αγίας Λάρισας, Ηράκλειο Κρήτης, Κόρινθος, Νεμέα, Άργος, Ζίτσα Ιωαννίνων.

Σε αυστηρό lockdown λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού μπαίνουν ο δήμος Ευόσμου-Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο κόκκινο μπαίνουν Κεφαλονια Θάσος, Ηλεία, Αγίας Λάρισας, Ηράκλειο Κρήτης, Κόρινθος, Νεμέα, Άργος Ζίτσα Ιωαννίνων ενώ, παραμένουν επίσης και οι εξής περιοχές:

ο Δήμος Αγιάς Λαρίσης
ο Δήμος Τεμπών Λαρίσης
ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης
οι Δήμοι Κορίνθου και Νεμέας
ο Δήμος Άργους - Μυκηνών
ο Δήμος Ζίτσας Ιωαννίνων
Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης
Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής
Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου
ο Δήμος Τανάγρας
ο Δήμος Θηβαίων
ο Δήμος Πύδνας - Κολινδρου Πιερίας και
ο Δήμος Καρπάθου

Για τις κόκκινες περιοχές που αναφέρθηκαν παραπάνω ισχύουν τα εξής μέτρα:

Ποια είναι τα μέτρα που ισχύουν στις "κόκκινες" περιοχές

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί
τηλεκπαίδευση για τα λύκεια
πραγματοποίηση λειτουργιών σε χώρους λατρείας με ανώτατο όριο τα 9 άτομα
λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click in shop) και με 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και
κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές
Τι θα γίνει με τα σχολεία

Στις περιοχές που έχουν ενταχθεί στο "κόκκινο επίπεδο" τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπως επίσης και τα Γυμνάσια παραμένουν σε δια ζώσης λειτουργία. Η τηλεκπαίδευση εφαρμόζεται μόνο για τους μαθητές των Λυκείων.

Εμπόριο και Click Away

Αυτό σημαίνει ότι ο καταναλωτής πρέπει να έχει κάνει παραγγελία, να λάβει από το κατάστημα μήνυμα με το ραντεβού της παραλαβής, η οποία θα γίνεται εκτός καταστήματος.

Από αυτό το σύστημα θα εξαιρεθούν τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και τα βιβλιοπωλεία. Τα συγκεκριμένα καταστήματα θα λειτουργούν με τη μέθοδο click in shop. Αυτό σημαίνει ότι και πάλι θα υπάρχει επικοινωνία του πελάτη με το κατάστημα, που θα στέλνει μήνυμα με το ραντεβού για τις αγορές. Τη συγκεκριμένη ώρα ο πελάτης θα πηγαίνει στο κατάστημα, στέλνοντας SMS στο 13033 με τον κωδικό 2.

Ο καταναλωτής θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις αγορές του εντός δύο ωρών.