Τελευταίες Δημοσιεύσεις

6/recent/ticker-posts

Επίσημο: Αυξάνεται η θητεία στο Στρατό ΞηράςΤο ΚΥΣΕΑ έκανε δεκτή την εισήγηση των Γενικών Επιτελείων να αυξηθεί κατά τρεις μήνες η θητεία στον Στρατό Ξηράς.     

Την αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ, κάνοντας δεκτή τη σχετική εισήγηση των Γενικών Επιτελείων. 

Πλέον, δηλαδή, γίνεται δωδεκάμηνη η χρονική διάρκεια της πλήρους θητείας των οπλιτών του Στρατού Ξηράς.

Με αυτόν τον τρόπο, είναι πια ίδια με τη χρονική διάρκεια της θητείας των οπλιτών στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία. 

H εν λόγω αλλαγή, τίθεται σε ισχύ από την επόμενη σειρά κατάταξης.  

Πιο αναλυτικά, εξισώνεται η διάρκεια της πλήρους θητείας των Οπλιτών του Στρατού Ξηράς με τη διάρκεια της θητείας των οπλιτών σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία (12 μήνες για τους υπόχρεους πλήρους θητείας αντί για 9 που ισχύει σήμερα). Η αυξημένη θητεία θα ισχύσει από την επόμενη σειρά κατάταξης.

Σχετικά με τους στρατιώτες που είναι υπόχρεοι μειωμένης θητείας (πολύτεκνοι, προστάτες οικογενειών κ.τ.λ.) αυτή πλέον καθορίζεται στους 8 μήνες από 9 μήνες που είναι σήμερα. 

Παράλληλα, η θητεία των Δόκιμων Έφεδρων Αξιωματικών και των Έφεδρων Ανθυπολοχαγών του Στρατού Ξηράς, αυτή εξισώνεται με τη διάρκεια της θητείας των αντίστοιχων κατηγοριών του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας (17 μήνες αντί για 14 που ισχύει σήμερα).

Επιπλέον, καθορίζεται διάρκεια θητείας 14 μηνών για τους Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς και τους Έφεδρους Ανθυπολοχαγούς του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν στη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου, κάτι το οποίο ισχύει ήδη για τους Επίκουρους Σημαιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού και τους Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς και τους Έφεδρους Ανθυποσμηναγούς της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετούν σε μονάδες που εδρεύουν στις αντίστοιχες περιοχές.

πηγή: ieidiseis.gr