Ads Area

Τα μέτρα για τη Βοιωτία έως τις 18 Ιανουαρίου



Σε επιπλέον περιορισμούς στην κυκλοφορία και στις δραστηριότητες προχωρά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα της Βοιωτίας σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε.

Από σήμερα το πρωί και έως τα ξημερώματα της ερχόμενης Δευτέρας, επιβάλλονται επιπλέον περιορισμοί λόγω της παρουσίας αυξημένου ιικού φορτίου, όπως σημειώνουν οι επιστήμονες.

Μετακινήσεις

Τα νέα επιπλέον μέτρα επιβάλλουν περιορισμούς στην κυκλοφορία μετά τις 6 το απόγευμα και έως τις 5 το πρωί, ενώ παράλληλα δεν θα πραγματοποιούνται διάφορες τελετές, θρησκευτικές ή μη, όπως επίσης δεν θα λειτουργούν οι λαϊκές αγορές.

Υπάρχουν περιορισμοί στην είσοδο και έξοδο της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας εκτός αν πρόκειται για λόγους υγείας, εργασίας και μετάβασης στον τόπο της μόνιμης κατοικίας, ενώ επιτρέπονται η κίνηση για τα σχολεία τα οποία λειτουργούν κανονικά και για εργασία και μόνο κατά τη διάρκεια των ωρών απασχόλησης.

Μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας

Απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός:

α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας,

β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία),

γ) ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Καταστήματα

Τα καταστήματα τροφίμων θα παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις 17:30,

Τεστ κρονοϊού

Θα οργανώνονται τεστ σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους φιλοξενούμενους.

Σε ό,τι αφορά τα rapid tests θα οργανώνονται είτε ευρύτατα σε ελεύθερους χώρους, είτε με μία συγκεκριμένη περιοδικότητα σε μικροπωλητές, όταν βεβαίως οι τελευταίοι θέλουν να μετακινηθούν εκτός της Περιφερειακής Ενότητας. Ακόμα απαγορεύεται η παραμονή των πολιτών σε χώρους εξωτερικής άθλησης, σε πάρκα και άλση.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί οι περιορισμοί στην κυκλοφορία του Δήμου Αλιάρτου και Θεσπιέων για περίπου δύο εβδομάδες.

πηγή: dikaiologitika.gr