Ads Area

ΟΑΕΔ: Νέα πληρωμή για τους μακροχρόνια ανέργους



Νέα πληρωμή θα πραγματοποιήσει ο ΟΑΕΔ την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου.

Η πληρωμή αφορά τους μακροχρόνια ανέργους που είναι δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ και έχουν επιβεβαιώσει το iban τους, μέσω του gov.gr.

Μέχρι στιγμής 78.000 από τους συνολικά 130.000 δικαιούχους έχουν επιβεβαιώσει ή καταχωρίσει τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).   Ο ΟΑΕΔ έχει ήδη καταβάλει τα 400 ευρώ σε 70.000 τραπεζικούς λογαριασμούς δικαιούχων.

Μέχρι πότε οι αιτήσεις
Να σημειωθεί ότι οι μακροχρόνια άνεργοι θα πρέπει να μπουν https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-oikonomike-eniskhuse-se-makrokhronia-anergous γιατί  οι αιτήσεις θα γίνονται δέκτες μέχρι την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59.

Έτσι οι δικαιούχοι θα πρέπει άμεσα να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν τα στοιχεία ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού (IBAN), στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι μέσω gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή ΟΑΕΔ στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-oikonomike-eniskhuse-se-makrokhronia-anergous.

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους.
Υπενθυμίζεται ότι μόνο οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζουμε ότι η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Την ενίσχυση δικαιούνται οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) που:

έγιναν μακροχρόνια άνεργοι (δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς ανεργίας) από 1 Μαρτίου έως 25 Νοέμβριου 2020
παρέμειναν εγγεγραμμένοι άνεργοι έως τις 25 Νοεμβρίου
δεν λαμβάνουν επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας και
δεν έχουν λάβει την προηγούμενη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ που καταβλήθηκε το διάστημα Απριλίου-Μαΐου 2020.
Όσο πιο γρήγορα κάνει ο άνεργος την διαδικασία αυτή τόσο πιο γρήγορα θα πληρωθεί.


Δείτε επίσης: