Τελευταίες Δημοσιεύσεις

6/recent/ticker-posts

Κλειστοί 6 σταθμοί του μετρό την ΚυριακήΣτο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) για την ημέρα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αποφασίστηκε να κλείσουν 6 σταθμοί του μετρό.

Συγκεκριμένα, αύριο Κυριακή 6 Δεκεμβρίου και ώρα 08:00 θα κλείσουν οι σταθμοί Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι και Βικτώρια στις γραμμές 1, 2 και 3 του μετρό.

Από τους εν λόγω σταθμούς οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση. Το τραμ θα λειτουργήσει κανονικά.

Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα (5/12), απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα αύριο, Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ειδικότερα, στις συναθροίσεις, απαγορεύεται να μετέχουν πάνω από τέσσερα άτομα. Το μέτρο θα ισχύει από τις 5:00 της 6ης Δεκεμβρίου έως τα μεσάνυχτα.

Προβλέπονται δε κυρώσεις για τους παραβάτες, με διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 στα φυσικά πρόσωπα που διοργανώνουν συναθροίσεις και 300 ευρώ στα πρόσωπα που μετέχουν σε συναθροίσεις.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:
«Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις».