Ads Area

Threads: Σε λειτουργία το νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης - Ξεπέρασε τους 30 εκατ. χρήστες




Η Meta έθεσε χθες, Τετάρτη, σε λειτουργία το νέο της ιστότοπο με την ονομασία Threads, μια πλατφόρμα «microblogging» με χαρακτηριστικά που πλησιάζουν αυτά του Twitter και μια απειλή για τον ήδη ευάλωτο όμιλο του Ίλον Μασκ.

«Εμπρός λοιπόν, Καλωσήρθατε στο Threads», έγραψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Meta Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο λογαριασμό του στο Threads, ένα μήνυμα που συγκέντρωσε μέσα σε μερικά λεπτά χιλιάδες «likes», ενδεικτικό της επιτυχημένης έναρξης αυτού του νέου μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

«Η app (εφαρμογή) γραπτών συζητήσεων του Instagram»: αυτή είναι η περιγραφή του Threads (κλωστές, νήματα στα αγγλικά) στο Apple Store.

«Ελπίζουμε ότι (το Threads) θα μπορέσει να είναι μια ανοικτή και δεκτική πλατφόρμα για τις συζητήσεις», έγραψε ο επικεφαλής του Instagram Άνταμ Μοσέρι. «Αν αυτό είναι που θέλετε κι εσείς, ο καλύτερος τρόπος είναι να είστε καλοπροαίρετοι».


Αναβλήθηκε η εφαρμογή του στην Ευρώπη
Ο Μοσέρι εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι αναβλήθηκε η ανάπτυξη του Threads στην Ευρώπη, εξηγώντας πως, αν η Meta θα έπρεπε να περιμένει την έγκριση των Βρυξελλών, η έναρξη της λειτουργίας του ιστότοπου θα έπρεπε να περιμένει πολλούς μήνες.

«Ανησυχούσα μήπως κλείσει το παράθυρό μας, επειδή η χρονική συγκυρία είναι σημαντική», εξήγησε μιλώντας στον εξειδικευμένο ιστότοπο Platformer.


Η νέα εφαρμογή φαίνεται να μοιάζει εμφανισιακά στο Twiter. Υπάρχουν ήδη σ’ αυτή πολυάριθμοι λογαριασμοί θεσμικών παικτών, όπως του Netflix ή του εξειδικευμένου ενημερωτικού ιστότοπου The Hollywood Reporter.

Η έναρξη της λειτουργίας του Threads έρχεται μόλις τέσσερις μήνες αφότου είχαν κυκλοφορήσει οι πρώτες φήμες για το σχέδιο αυτό και μόλις λίγες ημέρες έπειτα από μια νέα περιπέτεια του Twitter, από την οποία το εν λόγω δίκτυο βγήκε εξασθενημένο.


Ήδη πάνω από 30 εκατ. χρήστες

Το μεγάλο ενδιαφέρον για τον Threads, που χαρακτηρίζεται ως το αντίπαλο δέος στο Twitter του Έλον Μασκ, συνεχίζεται με δεκάδες εκατ. χρηστών να... συρρέουν στο app του ομίλου του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε έκπληκτος από τον αριθμό εγγεγραμμένων χρηστών που κατάφερε να έχει το κοινωνικό δίκτυο, , καθώς σε λιγότερο από μία μέρα καθώς ξεπερνούν πλέον ήδη τους 30 εκατομμύρια συνδρομητές, ενώ έφτασε να είναι και η εφαρμογή με τα περισσότερα downloads στο App Store της Apple.

Όπως αναφέρει το CNBC, το Threads είναι η απάντηση της Meta στο Twitter, το οποίο είδε ορισμένους από τους χρήστες και τους διαφημιστές του να φεύγουν από τη στιγμή που ο Έλον Μασκ απέκτησε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.


Το Σάββατο, το Twitter άρχισε να περιορίζει τον αριθμό των αναρτήσεων που μπορούν να διαβάσουν οι χρήστες ανά ημέρα για να αντιμετωπίσει «ακραία επίπεδα απόξεσης δεδομένων», γεγονός που συνέβαλε στην περαιτέρω απογοήτευση των χρηστών.

Τους τελευταίους μήνες έχουν εμφανιστεί διάφορες εναλλακτικές λύσεις για το Twitter, συμπεριλαμβανομένης της αποκεντρωμένης εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Mastodon και της Bluesky, η οποία υποστηρίζεται από τον συνιδρυτή του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ. Αλλά καμία από τις δύο πλατφόρμες δεν μπόρεσε να φτάσει τη βάση χρηστών και τη δημοτικότητα του Twitter.

Το Threads είναι «χτισμένο» πάνω στο Instagram και συνδέεται αυτόματα με τον λογαριασμό ενός χρήστη στην εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών. Αρχικά, οι χρήστες μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία μόνο μέσω ενός κυκλικού τρόπου στην εφαρμογή του Instagram. Αλλά από την Πέμπτη, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για λήψη από το App Store της Apple και η χρήση της είναι δωρεάν.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις από το aggeliologio.gr στο Google News