Ads Area

Καταβλήθηκαν 2,8 εκ. ευρώ σε 14.466 καταρτιζόμενους από προγράμματα ΛΑΕΚ που εκκρεμούσαν εξαιτίας παραλείψεων των φορέων υλοποίησης




Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές 14.466 καταρτιζόμενων που συμμετείχαν σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις (ΛΑΕΚ 1-49) τα έτη 2018 και 2019. Συνολικά καταβλήθηκαν 2.807.505 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Πρόκειται για τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις (κάλυψη εξόδων) των προγραμμάτων κατάρτισης που χρηματοδοτούσε ο τέως Λογαριασμός για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ) που δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν, καθώς οι φορείς εκπροσώπησης εργοδοτών είτε δεν υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση αποπληρωμής είτε δεν προσκόμισαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά δαπανών, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η εκκαθάριση του προγράμματος, όπως ορίζει η σχετική εγκύκλιος.

Αναγνωρίζοντας πως οι καταρτιζόμενοι δεν φέρουν καμία ευθύνη για τις ολιγωρίες των φορέων υλοποίησης, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για πρώτη φορά η ΔΥΠΑ προχώρησε στην αποπληρωμή τους, αποσυνδέοντας το επίδομα κατάρτισης από την αποπληρωμή του συνόλου των δαπανών του προγράμματος, εφόσον έχει γίνει θετικός έλεγχος.