Ads Area

Χαλάρωση των μέτρων από το Σάββατο 9/2– Αλλαγές σε διασκέδαση, γήπεδα, τηλεργασία και σχολικές εκδρομές



Σε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου προχωρά η κυβέρνηση, μετά από σχετική εισήγηση της Eπιτροπής Eμπειρογνωμόνων. Αυξάνεται η πληρότητα θεατών στα γήπεδα από το 10% στο 50%, επιτρέπονται οι όρθιοι στις επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης, ενώ ξεκινούν οι σχολικές εκδρομές από  την 1η Μαρτίου. Επίσης, θα εφαρμόζεται σε ποσοστό 20% η τηλεργασία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Την χαλάρωση των μέτρων από το ερχόμενο Σάββατο ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%. Σε αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων δεν έχει δώσει πράσινο φως για διεξαγωγή καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι περί τα μέσα Μαρτίου θα υπάρξει μια ουσιαστική αποκλιμάκωση της πανδημίας, κρατώντας όμως επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο εμφάνισης μιας νέας μετάλλαξης.

Πηγή: ertnews.gr