Ads Area

Από σήμερα οι πληρωμές δανειοληπτών και δικαιούχων τ. ΟΕΚ μέσω ΔΙΑΣ με χρήση Ενιαίου Κωδικού Ηλεκτρονικής Πληρωμής (RF)



Σήμερα, Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022, ενεργοποιήθηκε η νέα λειτουργία πληρωμής οφειλών δανειοληπτών και δικαιούχων του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), μέσω του Συστήματος Πληρωμών ΔΙΑΣ με χρήση Ενιαίου Κωδικού Ηλεκτρονικής Πληρωμής (RF).

O κωδικός πληρωμής RFείναι ένας μοναδικός κωδικός που επιτρέπει πληρωμές μέσω τραπεζικής κατάθεσης. Οι δανειολήπτες και δικαιούχοι τ. ΟΕΚ μπορούν να κάνουν χρήση του κωδικού RF μέσω e-banking (web/internet), phone banking και mobile banking, καθώς και σε όλες τις τράπεζες που είναι συμβεβλημένες με το ΔΙΑΣ.

Συγκεκριμένα:
  • Στα καταστήματα και στα μηχανήματα (ΑΤΜ) και κέντρα αυτόματων συναλλαγών των συνεργαζόμενων με το ΔΙΑΣ τραπεζών
  • Με e-banking, phone-banking και mobile banking μέσω της τράπεζας του δανειολήπτη/δικαιούχου
  • Μέσω ιδρυμάτων πληρωμών, ιδρυμάτων ηλεκτρονικού χρήματος και στους πιστοποιημένους αντιπροσώπους αυτών (Ν 4021/2011 & 4537/2018).
  • Στόχος της νέας υπηρεσίας είναι η διευκόλυνση των πολιτών, καθώς με τον κωδικό πληρωμής RF ταυτοποιείται ο δανειολήπτης/δικαιούχος και εξασφαλίζεται η άμεση ηλεκτρονική ενημέρωση των στοιχείων πληρωμών.

Οδηγίες και πληροφορίες για την απόκτηση κωδικού πληρωμής RFβρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.oaed.gr/steghastiki-prostasia