Ads Area

PCR test: Από την Πέμπτη ανώτατο όριο τιμής στα 47 ευρώ



Από τα 60 ευρώ, που είναι σήμερα η τιμή ενός PCR test, με την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης μειώνεται και το πλαφόν τίθεται στα 47 ευρώ: 35 ευρώ θα είναι το ανώτερο όριο της χρέωσης για την ανάλυση του δείγματος και 12 ευρώ για τη δειγματοληψία. 

Ωστόσο, αν η δειγματοληψία για ένα PCR test δεν γίνει σε διαγνωστικό κέντρο ή ιδιωτική κλινική, τότε δεν υπάρχει πλαφόν και η τιμή μπορεί να διαμορφωθεί ελεύθερα!

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης
Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό, τα διαγνωστικά εργαστήρια και τις ιδιωτικές κλινικές ότι από την Πέμπτη 06/01/2022 τροποποιούνται τα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης (πλαφόν) για το διαγνωστικό έλεγχο με τη μέθοδο PCR ως εξής:

  • Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, το ποσό των τριάντα πέντε (35) ευρώ.
  • Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των δώδεκα (12) ευρώ.
  • Τα προαναφερθέντα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης δεν εφαρμόζονται στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

Τα ανωτέρω θα προβλέπονται σε Απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη που βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης.