Ads Area

Επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο στην εστίαση - Παράταση στο πιστοποιητικό εμβολιασμού



Τη μερική αποκλιμάκωση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας σε εστίαση και διασκέδαση ανακοίνωσε επισήμως ο Θάνος Πλεύρης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποκλιμάκωση των μέτρων θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου. 

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι στα κέντρα διασκέδασης και την εστίαση, επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο, παραμένει ωστόσο η καθημένη διασκέδαση. Αναφορικά με τους αθλητικούς χώρους και τα γήπεδα, το μέτρο παραμένει ως έχει μέχρι την επομένη εβδομάδα, οπότε θα επανεξεταστεί η αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα και τις άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

Περαιτέρω, όπως διευκρίνισε ο κ. Πλεύρης, επειδή στην κακοκαιρία δεν μπόρεσαν πολλοί συμπολίτες μας που είχαν προγραμματίσει το ραντεβού τους για εμβολιασμό να εμβολιαστούν, δίνεται παράταση ως προς την ισχύ του πιστοποιητικού τους από 31 Ιανουαρίου έως και 7 Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει, τόνισε ο υπουργός Υγείας, ότι όσοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει επτά μήνες έως και την 7η Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, αλλιώς θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι. 

Πηγή: skai.gr