Ads Area

Επίδομα θέρμανσης: Στις 10 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων



Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης θα ανοίξει στις 10 Νοεμβρίου, όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός κ. Σκυλακάκης.

Φέτος, εκτιμάται ότι πάνω από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά θα λάβουν το επίδομα θέρμανσης, που θα κυμαίνεται από 100 ευρώ, κατ’ ελάχιστον, έως και 750 ευρώ.

Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι οι πρώτες πληρωμές στους δικαιούχους θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα και τον Νοέμβριο, και σε κάθε περίπτωση έως το τέλος του έτους. Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι η επιτάχυνση της διαδικασίας υποβολής, έγκρισης και στη συνέχεια καταβολής των χρημάτων για τους δικαιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα χρόνια οι πληρωμές για το επίδομα θέρμανσης ξεκινούσαν λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Να σημειωθεί ότι φέτος έχουν αλλάξει αρκετές παράμετροι, όπως το ύψος του ποσού του διανέμεται (διπλασιάστηκε), τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια (αυξήθηκαν σημαντικά), ενώ η χορήγηση του επιδόματος αφορά και αυτούς που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο.

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά από 1,14 έως 1,17 ευρώ ανά λίτρο όταν πέρυσι τέτοια εποχή ήταν περίπου στα 0,75 ευρώ το λίτρο στην Αθήνα και στις 15 Απριλίου, οπότε και ολοκληρώθηκε η διάθεσή του, στα 0,95 ευρώ.