Ads Area

Μίνι lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κιλκίς και Χαλκιδική - Τι ισχύει στις "κόκκινες" περιοχές



Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας στο επίπεδο 4 βρίσκονται πλέον οι Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Χαλκιδικής και Κιλκίς. 



Οι περιοχές αυτές, σύμφωνα με την υποεπιτροπή των επιδημιολόγων που συμμετέχουν στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, μπαίνουν σε «κόκκινο» συναγερμό, ο οποίος και συνεπάγεται την ανακοίνωση της λήψης νέων μέτρων, δηλαδή μίνι lockdown, σύμφωνα με την πάγια πρακτική των αρχών.

Στις «κόκκινες» περιοχές η επιβολή περιορισμών είναι «μονόδρομος», προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Μία από τις προτάσεις, ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, είναι η προσέλευση των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες να γίνεται αποκλειστικά με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test 24 ωρών.

Για τις «κόκκινες» περιοχές του χάρτη, δηλαδή στο επίπεδο 4, προβλέπεται:

απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, και
απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 325 κρούσματα. Στη Λάρισα αντίστοιχα τα κρούσματα ήταν 122, στη Χαλκιδική 38 και στο Κιλκίς 21.