Ads Area

Ισχυρός σεισμός 5,8 ρίχτερ στην Κρήτη



Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 9:17, 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Άρβης στο Ηράκλειο Κρήτης, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν αναφερθεί και δύο εγκλωβισμένοι, ένας σε εκκλησία στο Αρκαλοχώρι και ένας σε οικία στο Πατσίδερο, ενώ η ΕΡΤ μετέδωσε πως υπάρχουν και 2-3 τραυματίες.




Νέα σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ 
Νέα σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 09:37 ώρα Ελλάδος, μετά τον σεισμό 5,8 Ρίχτερ στις 09:17, στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αρβης Ηρακλείου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός 4,5 Ρίχτερ έγινε σε απόσταση 349 χλμ. ν/να των Αθηνών και το επίκεντρο εντοπίζεται 20 χλμ. β/δ της πόλης της Άρβης.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι εκκενώθηκαν με ασφάλεια όλα τα σχολεία και έχουν καταγραφεί κάποιες ζημιές. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο newsit.gr ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Μανώλης Φραγκάκης: «Έχουμε αρκετές ζημιές. Έπεσε μια εκκλησία στην περιοχή Ρουσοχώρια η Αγία Φωτεινή. Αυτές τώρα είναι οι πρώτες ενδείξεις. Εμείς τώρα κοιτάμε να μην έχει τραυματιστεί κόσμος. Έχουμε αρκετές ζημιές σε σπίτια και μαγαζιά».

Σημαντικές ζημιές σε δίκτυα ύδρευσης αλλά και κτίσματα καταγράφονται, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων, Μανώλη Κοκοσάλη, στην ευρύτερη περιοχή της διοικητικής περιφέρειάς του. Τα σχολεία έχουν εκκενωθεί, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει έλεγχος για την κατάσταση των κτιρίων των σχολικών μονάδων.