Ads Area

ΑΣΕΠ: Έρχεται μεγάλη προκήρυξη με σχεδόν 5.000 προσλήψεις στα νοσοκομεία


Την παράταση των επικουρικών συμβάσεων των υγειονομικών εξήγγειλε ο Υπουργός Υγείας, κος Θανάσης Πλεύρη. Τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις, σημείωσε. Ο ακριβής χρόνος δεν έχει ακόμα καθορισθεί, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο υπουργός Υγείας επίσης εξήγγειλε την έκδοση προκήρυξης μόνιμων θέσεων για 4000 νοσηλευτές και 910 θέσεις για λοιπό προσωπικό, το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Πλεύρης, επίσης σημείωσε πως θα υπάρξει μοριοδότηση όσων απασχολούνται με επικουρικές συμβάσεις.

Συγκεκριμένα σημείωσε αναλυτικά:
«Τις επόμενες μέρες θα γίνουν σαφείς ανακοινώσεις. Να ξέρουν όμως ότι όλοι όσοι υπηρετούν στο σύστημα με επικουρικές συμβάσεις, θα ανανεωθούν.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Πλεύρης ο ακριβής χρόνος της προκήρυξης θα καθοριστεί σε λίγες ημέρες διότι το υπουργείο είναι σε συνεννόηση με το Συμβούλιο της επικρατείας για τους όρους με τους οποίους θα υπάρξει «έξτρα» μοριοδότηση για όσου έχουν στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας με επικουρικές συμβάσεις κατά το διάστημα της πανδημίας.

Ο ακριβής χρόνος θα καθοριστεί σε λίγες ημέρες γιατί είμαστε σε μία συνεννόηση. Θα βγει και η προκήρυξη των 4.000 νοσηλευτών και των 910 λοιπού προσωπικού. Εξετάζουμε να είμαστε και συμβατοί με το ΣτΕ, επειδή αναμένεται να υπάρξει και μοριοδότηση, διότι η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι όσοι έχουν στηρίξει το σύστημα με επικουρικές σχέσεις όλο αυτό το διάστημα, να είναι και αυτοί οι οποίοι θα βρεθούν στο σύστημα με μόνιμες θέσεις.

Βγαίνουνε προκηρύξεις και τι λέμε; Ότι σε αυτές τις προκηρύξεις θα συνυπολογιστεί η παρουσία τους. Για να μπορέσουν όμως να μείνουν στο σύστημα και να μην έχουμε μη συνταγματικές διαδικασίες, θα μπούν μέσω προκηρύξεων.

Και ήδη οι πρώτες προκηρύξεις βγαίνουν. 4.000 νοσηλευτές, 910 λοιπό προσωπικό. Θα βγουν και άλλες».