Ads Area

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης με πιστοποίηση και επίδομα 250 ευρώ

Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων σε επιλεγμένα επαγγέλματα του τομέα των Κατασκευών, σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας.



Η ACTA - Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ υλοποιεί το έργο «Διαδικασίες Πιστοποίησης Γνώσεων και Δεξιοτήτων για τους καταρτισθέντες ωφελούμενους». Το έργο αφορά στη διενέργεια Εξετάσεων Πιστοποίησης σε πέντε (5) θεματικές ενότητες, στις οποίες θα συμμετάσχουν 1492 ωφελούμενοι/εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα οικονομίας. Το κάθε θεματικό αντικείμενο έχει διάρκεια 50 ωρών και το επίδομα που θα λάβει κάθε ωφελούμενος είναι 250€.

Στόχοι/Σκοποί:
Γενικός στόχος του έργου είναι η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων που θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση των επαγγελματικών προσόντων των ωφελούμενων. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η άμεση και θετική επίπτωση στη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους. Μέσω των νέων δεξιοτήτων που αποκτούν, εξασφαλίζεται η προσαρμογή τους στις αλλαγές του επιχειρηματικού και τεχνολογικού περιβάλλοντος.

Αντικείμενο του έργου:
Το αντικείμενο του έργου αφορά την διενέργεια Εξετάσεων Πιστοποίησης με τη συμμετοχή 1492 εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα ανεξαρτήτως κλάδου απασχόλησης. Τα προγράμματα επιδοτούνται με 5€ ανά ώρα κατάρτισης και υλοποιούνται είτε συμβατικά είτε εξ αποστάσεως. Η διάρκειά τους είναι 50 ώρες το καθένα, στη βάση διαπιστευμένων Σχημάτων/Yποσχημάτων Πιστοποίησης (Certification Scheme) απολύτως συναφή με κάθε μια από τις παρακάτω πέντε (5) ειδικότητες των θεματικών αντικειμένων του παρόντος έργου κατά το διεθνές πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17024:2012 «Αξιολόγηση της συμμόρφωσης – γενικές απαιτήσεις για φορείς πιστοποίησης προσώπων».

  1. Τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας για τους αλουμινοσιδηροκατασκευαστές.
  2. Τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας για τους τεχνίτες τοποθέτησης υαλοπινάκων.
  3. Τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας για τους υδραυλικούς.
  4. Τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας για τους ηλεκτρολόγους.
  5. Τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας για τους ψυκτικούς.

Σε ποιους απευθύνεται:
Απευθύνεται σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα οικονομίας, ανεξαρτήτως κλάδου απασχόλησης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το έργο αφορά οποιονδήποτε επιθυμεί να διευρύνει τις γνώσεις του στις παραπάνω πέντε (5) θεματικές ενότητες. Όποιος κι αν είναι ο τομέας σου, μπορείς να συμμετέχεις.

Μέσα από τις διαδικασίες πιστοποίησης των εργαζομένων θα επιτευχθεί η σύνδεση της απόκτησης γνώσεων και δεξιοτήτων με την απόδειξη ικανότητας της επαγγελματικής επάρκειας, σύμφωνα με πρότυπα διαπίστευσης που είναι αναγνωρισμένα και αποδεκτά από την διεθνή κοινότητα.

Αιτήσεις Συμμετοχής https://gsevee.acta-edu.gr/examination-centers.php