Ads Area

Η επόμενη μέρα της καταστροφής στη Βαρυμπόμπη μέσα από video drone



Χιλιάδες καμένα στρέμματα γης, αυτοκίνητα, σπίτια και εξοχικά έγιναν στάχτη. Ευτυχώς διασώθηκαν άνθρωποι και ζώα. Ο ιππικός όμιλος καθώς και στάβλοι της περιοχής δεν μπόρεσαν να σωθούν. Η πολύτιμη δράση πυροσβεστών, εθελοντών και του Ερυθρού Σταυρού κατάφερε να σώσει τα άλογα που διέμεναν εκεί....

Κάηκαν περίπου 13.000 στρέμματα, 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και 18 μερικές, ενώ 27 επιχειρήσεις έχουν σοβαρές ζημιές, 82 οχήματα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και 64 μερικές ζημιές.


Δείτε το βίντεο
Τα πρώτα στοχεία για τον απολογισμό της καταστροφικής πυρκαγιάς που έδωσε καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, ήταν επίσης αποκαρδιωτικά. «Είναι μια εκτεταμένη περιοχή που έχει υποστεί ζημιές. Διάσπαρτα τα μέτωπα. Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις η καμένη έκταση πρέπει να είναι περίπου 30.000 στρέμματα. Aισιοδοξούμε ότι μέσα σε λίγες ώρες η φωτιά θα έχει τεθεί υπό έλεγχο» δήλωσε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Δυναμικής, Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας. Η κεντρική πλατεία της Βαρυμπόμπης, δέντρα και μαγαζιά έγιναν στάχτη. Καταστροφές υπέστη και το δημοτικό σχολείο της Βαρυμπόμπης.