Ads Area

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η πληρωμή για το ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ



Την εβδομάδα που έρχεται αναμένεται να γίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πληρωμές στους μισθωτούς εργαζόμενους που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Η πληρωμή αυτή αφορά στον μήνα Ιούλιο 2021.

Το μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας για τον Αύγουστο μπορούν να το αξιοποιήσουν μόνο οι επιχειρήσεις-εργοδότες σε ορισμένους κλάδους.

Οι κλάδοι αυτοί είναι η οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης σε ηλικιωμένους, υπηρεσίες παιδοτόπου και υπηρεσίες που παρέχονται από πολιτιστικές και ψυχαγωγικές ενώσεις.

Παράλληλα μέχρι τις 31 Αυγούστου στις επιχειρήσεις – εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό για τον μήνα Αύγουστο 2021, δίνεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄ - ΦΑΣΗ) - ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» εφόσον γνωστοποιηθεί εκ των προτέρων κάθε αλλαγή ή τροποποίηση της οργάνωσης του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου Ε4: Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός Ωραρίου των εργαζομένων που εντάσσονται στον Μηχανισμό.

Επίσης δίνεται εκ νέου δυνατότητα από 2 έως 20 Αυγούστου 2021 για την υποβολή μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων καθώς και ορθών επαναλήψεων, βάσει της κείμενης νομοθεσίας από εργαζόμενους με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις – εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων ως οδηγοί, για τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2021.