Ads Area

Νέα ηλεκτρονική απάτη χρησιμοποιώντας το όνομα της Ελένης Μενεγάκη και της Τράπεζας Πειραιώς



Νέα ηλεκτρονική απάτη χρησιμοποιώντας το όνομα της Ελένης Μενεγάκη, της Τράπεζας Πειραιώς, της εταιρείας ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ κ.α, με την οποία καλούν τον παραλήπτη να πατήσει ένα κουμπί που θα τους οδηγήσει σε μια ψεύτικη σελίδα με κακόβουλο λογισμικό.

Σύμφωνα με την Ένωση Καταναλωτών Βόλου και Θεσσαλίας, Βολιώτες έλαβαν email που ανέφεραν πως η γνωστή παρουσιάστρια Ελένη Μενεγάκη επενδύει 1,5 εκατομμύριοo ευρώ σε Startup και τους καλούν να επενδύσουν κι εκείνοι.

Τα email είναι αληθοφανή και καλούν τον παραλήπτη να πατήσει ένα κουμπί που θα τους οδηγήσει σε μια ψεύτικη σελίδα που θα τους ζητήσει τα στοιχεία και τους κωδικούς τους ή να ανοίξει ένα αρχείο που προφανώς είναι κακόβουλο λογισμικό.

«Αυτή την περίοδο εμφανίστηκαν πέντε νέες ηλεκτρονικές απάτες και Βολιώτες χρήστες του διαδικτύου μας ενημέρωσαν πως τους ήρθαν στα email τους ενημερώσεις για την γνωστή παρουσιάστρια, για τράπεζα, για εταιρεία κ.α..

Αυτές είναι αρκετά πιστευτές ειδικά για την Ελένη Μενεγάκη, που είναι γνωστή και αγαπημένη παρουσιάστρια. Ευτυχώς αυτοί που επικοινώνησαν μαζί μας δεν έπεσαν στην παγίδα να δώσουν προσωπικά στοιχεία και λογαριασμούς και γι’ αυτό εμείς ανακοινώνουμε τις απάτες για να προστατευτούν όλοι», τόνισε στο magnesianews.gr ο κ. Αλέκος Κουτσελίνης, από την Ένωση Καταναλωτών Βόλου και Θεσσαλίας.

Οι συμβουλές για τους καταναλωτές
– Να μην πατήσουν κανένα κουμπί (link).
– Να μην συμπληρώσουν καμία φόρμα, να μην δώσουν κανένα προσωπικό στοιχείο και κανένα κωδικό.
– Αν έχουν δώσει προσωπικά δεδομένα και κωδικούς να επικοινωνήσουν αμέσως με τη τράπεζα
– Να διαγράψουν το email
– Να προσέχουν τη διεύθυνση του αποστολέα που είναι συνήθως περίεργη και ξενική.