Ads Area

Στάσεις εργασίας σε Μετρό, Ηλεκτρικό και λεωφορεία



Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ την Τετάρτη λόγω στάσης εργασίας - Καθημερινές στάσεις στα λεωφορεία.

Στάση εργασίας από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη οι ηλεκτροδηγοί σε μετρό και ΗΣΑΠ (γραμμές 1, 2, 3).

Το σωματείο των εργαζόμενων διαμαρτύρεται για την εργασία χωρίς τη χρήση κλιματισμού και για εξωντοτικά ωράρια εργασίας, ζητώντας την εύρεση λύσεων.

Αναλυτικότερα, οι ηλεκροδηγοί καταγγέλλουν ότι αναγκάζονται να εκτελούν δρομολόγια με συρμούς, στους οποίους είναι εκτός λειτουργίας το κλιματιστικό στις καμπίνες των οδηγών, ενώ προκειμένου να βγει το πρόγραμμα πρέπει να δουλεύουν στα ρεπό τους χωρίς ημέρες ξεκούρασης.

Στάσεις εργασίας και στα λεωφορεία

Παράλληλα, καθημερινές 5ωρες στάσεις εργασίας έχουν εξαγγείλει και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, αρχής γενομένης από αύριο Τρίτη 6 Ιουλίου.

Σήμερα, Δευτέρα 5 Ιουλίου, εκπνέει η διορία που έχουν δώσει στη διοίκηση του ΟΑΣΑ και της ΟΣΥ να σταματήσει να προγραμματίζει διακεκομμένες βάρδιες για τους οδηγούς.

Με απόφαση που έχει ήδη λάβει το Συνδικάτο Εργαζομένων, οι οδηγοί καλούνται να μη δουλεύουν με διακεκομμένο ωράριο ή να εργάζονται στα ρεπό τους έως και σήμερα Δευτέρα, ενώ εάν και στον προγραμματισμό της Τρίτης υπάρχουν οι λεγόμενες «κατσαρές» βάρδιες, από την Τρίτη 5 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 9 Ιουλίου, θα πραγματοποιούνται καθημερινά στάσεις εργασίας μεταξύ 12:00 – 17:00.