Ads Area

Παρατείνεται για τον Απρίλιο η αποζημίωση ειδικού σκοπού για επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού



Παρατείνεται η χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού για τον μήνα Απρίλιο 2021 σύμφωνα με σχετική ΚΥΑ που πήρε ΦΕΚ.

Για την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, οι δικαιούχοι υποβάλλουν, μόλις ανακοινωθούν οι ημερομηνίες υποβολής, υποχρεωτικά ηλεκτρονική αίτηση - υπεύθυνη δήλωση στο ειδικό έντυπο του Παραρτήματος, με τίτλο: «Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού για τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων (supportemployees.services.gov.gr) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, χωρίς να απαιτείται υπεύθυνη δήλωση εργοδότη.

Δικαιούχοι είναι καλλιτέχνες, δημιουργοί και επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι από 13.5.2020 έως και την 10.01.2021 στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα:

artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο Πληροφοριακό Σύστημα (Π.Σ.) ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Τα εν λόγω πρόσωπα είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ ανά μήνα, επί του οποίου ποσού παρέχεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη, εφόσον δεν έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε εργοδότη ή δεν λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού κατά τη διάρκεια του ανωτέρω χρονικού διαστήματος.

Η αποζημίωση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου Α του ν. 4172/2013 (Α΄ 167), δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.