Ads Area

ΟΑΕΔ: Πρόσκληση σπουδαστών στα ΕΚΕΚ Θεσσαλονίκης



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την εισαγωγή 30 σπουδαστών για το σχολικό έτος 2021-2022 στο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑμεΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Κ.Ε.Κ. ΑμεΑ Θεσσαλονίκης)

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • Ηλικία 15 έως 26 ετών 
  • Διαγνωσμένη αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες με γνωματεύσεις- αξιολογήσεις από δημόσιους φορείς.
  • Απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης

Στους σπουδαστές όλων των κατηγοριών, καταβάλλεται εκπαιδευτικό επίδομα 5€, για κάθε ημέρα κατάρτισης.

Οι σπουδαστές που συμμετέχουν στα Κέντρα Προστατευμένης Εργασίας (ΚΕΠΕ) αμείβονται με επίδομα το οποίο ισούται με το 40% του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη, όπως αυτός ορίζεται κάθε φορά (260 μηνιαίως, σύμφωνα με τον ισχύοντα βασικό μισθό ανειδίκευτου εργάτη).

Επίσης, οι μαθητές μεταφέρονται από και προς το σχολείο δωρεάν, με μισθωμένα λεωφορεία του ΟΑΕΔ τα οποία διέρχονται από προκαθορισμένη διαδρομή και τους προσφέρεται ελαφρύ γεύμα.

Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις για την εισαγωγή στα ανωτέρω τμήματα καλούνται να υποβάλλουν αίτηση στην γραμματεία του Ε.Κ.Ε.Κ. ΑμεΑ Θεσσαλονίκης από την Δευτέρα 31/05/2021 έως και Παρασκευή 18/06/2021.

Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί σε σφραγισμένο φάκελο, είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία στην γραμματεία της σχολής (κατόπιν ραντεβού), είτε με συστημένη ταχυδρομική επιστολή, υπόψιν κου Γρηγορίου Βασίλειου ή κου Γωνίδα Σταύρου ή κας Μαρκάτη Μαρίας στη διεύθυνση: Ε.Κ.Ε.Κ. ΑμεΑ Θεσσαλονίκης ΟΑΕΔ, 570 06, Λακκιά Βασιλικών Θεσσαλονίκης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 23960-23201, 23960-22720, στο Φαξ: 23960-23201, 23960-22771 ή μέσω του Email: pvmlakkia@oaed.gr.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των υποψηφίων δεν συμπληρωθεί, θα επαναληφθεί η διαδικασία για τις κενές θέσεις από 6 έως 17 Σεπτεμβρίου 2021.

Τμήματα κατάρτισης που λειτουργούν στο ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης
1. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΙΜΩΝ με ειδικότητες: Γεωτεχνικού, Κοπτικής Ραπτικής, Ξυλουργικού, Πληροφορικής, για συνολικά έως 24 σπουδαστές.
Η φοίτηση διαρκεί 4 έτη.

2. ΑΣΚΗΣΙΜΩΝ όπου διδάσκονται μαθήματα γενικής παιδείας, κοινωνικών δεξιοτήτων και εργαστήρια Ταπητουργίας-Υφαντικής, Ξυλοτεχνίας, Εργοτεχνίας, Κοπτικής-Ραπτικής και Γεωτεχνικού, για συνολικά έως 6 σπουδαστές. Η φοίτηση διαρκεί 5 έτη. Μετά την αποφοίτηση τους, οι σπουδαστές δύναται να εγγραφούν σε Κέντρα Προστατευόμενης Εργασίας (ΚΕΠΕ). Η παραμονή τους στα ΚΕΠΕ είναι για τους μεν εκπαιδεύσιμους 3 έτη, για τους δε ασκήσιμους 4 έτη.