Ads Area

Κοινωνικός Τουρισμός 2021 – ΟΑΕΔ: Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις, παράταση ζητά η Αδέσμευτη Φωνή Υπαλλήλων ΟΑΕΔ



Λήγει σήμερα, Πέμπτη 17 Ιουνίου, η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και ακτοπλοϊκών εταιρειών, για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2021-2022 του ΟΑΕΔ. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται έως τις 23:59.

Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από 1 Αυγούστου 2021 έως 31 Ιουλίου 2022 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 6 βράδια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και στο Νομό Έβρου η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 10 βράδια με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Η υποβολή των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους δικαιούχους και τους παρόχους, γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Συγκεκριμένα, η διαδρομή θα είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Αποζημιώσεις και παροχές → Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού (ΟΑΕΔ) ή Πάροχοι κοινωνικού τουρισμού.

Επισημαίνεται ότι η ορθή και πλήρης συμπλήρωση των αιτήσεων, καθώς και η ταυτόχρονη υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών θα βοηθήσει στην ταχύτερη επεξεργασία τους.

Παράταση για τον κοινωνικό τουρισμό ζητά η Αδέσμευτη Φωνή Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

Παράταση για την υποβολή αιτήσεων του κοινωνικού τουρισμού του 2021 και λήξη του προγράμματος του 2020 στις 15 Ιανουαρίου 2021 ζητά η Αδέσμευτη Φωνή των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ με επιστολή τους προς τον διοικητή του Οργανισμού, Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Όπως αναφέρουν, «παρότι είναι ευρέως γνωστό ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα του ΟΑΕΔ υπολειτουργούν και οι χρήστες δικαιούχοι δεν μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για πολλά από τα προγράμματά του εξαιτίας του φόρτου από την έναρξη υποβολής αιτήσεων του κοινωνικού τουρισμού, δυστυχώς δεν αποφασίστηκε ολιγοήμερη παράταση για την κατάθεση των σχετικών αιτήσεων.

Σας επαναλαμβάνουμε και γραπτώς, αυτό το οποίο σας έχουμε ζητήσει δημοσίως μέσω του ραδιοφώνου παραπολιτικά 90,1 σε συνέντευξη που παραχώρησε το μέλος της παράταξής μας, Λιβέρης Κων/νος από την Δευτέρα 14.6.2021, αφού το πρόβλημα συνεχιζόταν όλες αυτές τις ημέρες.

Δεν είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνει η Διοίκηση ΟΑΕΔ ότι σε μόλις 7 ημέρες προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων, δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν χιλιάδες δικαιούχων του κοινωνικού τουρισμού. Πώς είναι δυνατόν όλα αυτά τα χρόνια να χορηγείται παράταση με χαρακτηριστική περίπτωση πέρυσι που δόθηκε συνολική προθεσμία 17 ημερών (20.6-10.7.21) ενώ φέτος να αρνείται κατηγορηματικά;

Σας ενημερώνουμε ότι δικαιούχοι και για άλλες κατηγορίες αιτήσεων όπως επιδόματα ανεργίας κ.α. παραπονιούνται ότι δεν μπορούν να κάνουν αίτηση με αποτέλεσμα να έχει επιβαρυνθεί η συνολική λειτουργία του ΟΑΕΔ».

Καλούν επίσης το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ να αποφασίσει την παράταση για την προθεσμία λήξης του υφιστάμενου προγράμματος που λήγει όπως αρχικώς είχε ορισθεί την 31.7.2021 με νέα ημερομηνία λήξης την 15η.1.2022 αφού για πάνω από 7 μήνες οι δικαιούχοι δεν ήταν δυνατόν να ενεργοποιήσουν τις επιταγές τους με την Ελλάδα σε γενικό lockdown.