Ads Area

Ξεκινούν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής



Από την 1 έως τις 20 Ιουνίου οι κάτοικοι και οι δημότες της πόλης μπορούν να στέλνουν ηλεκτρονικά την σχετική αίτηση μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην διεύθυνση opakm.eggrafes@gmail.com , χωρίς να χρειάζεται να έρχονται οι ίδιοι στα γραφεία του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας αφενός για την προστασία της Δημόσιας Υγείας λόγω της πανδημίας, αφετέρου για τη δική τους διευκόλυνση. Όλα τα απαιτούμενα έγγραφα (αιτήσεις, λίστα με δικαιολογητικά και αναλυτική διαδικασία) είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Δήμου iraklio.gr (ενότητα Υπηρεσίες – Παιδικοί Σταθμοί).

Με την αποστολή του email με την αίτηση εγγραφής – επανεγγραφής, το προσωπικό του ΟΠΑΚΜ θα αξιολογήσει το σύνολο των αιτήσεων και θα επικοινωνήσει με τους γονείς για την πληρότητα του φακέλου τους ή, σε περίπτωση που χρειαστεί, για το ποια στοιχεία χρειάζεται να συμπληρώσουν επιπλέον. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αμέσως μετά την ενσωμάτωση και των δικαιούχων voucher από το σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, το οποίο αναμένεται να «ανοίξει» από τον αρμόδιο φορέα της ΕΕΤΑΑ μέσα στο επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με την εμπειρία των προηγούμενων ετών, οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ειδικά με την προσθήκη των δύο καινούργιων της οδού Χρυσανθέμων και της οδού Κ. Παλαμά, μπορούν να εξυπηρετήσουν το σύνολο των παιδιών για τα οποία θα γίνει αίτηση είτε με τον συμβατικό τρόπο, είτε μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. Στην πρώτη περίπτωση συνεχίζουν να ισχύουν οι μειωμένες τιμές που από το 2015 έχει ξεκινήσει να εφαρμόζει η δημοτική αρχή για όλες τις ομάδες πληθυσμού και, βέβαια, οι απαλλαγές για τις οικονομικά αδύναμες και τις ειδικές κατηγορίες των οικογενειών.

Να σημειωθεί ότι, μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την υποχρεωτική μετακίνηση των προνηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα δέχονται αιτήσεις παιδιών που έχουν γεννηθεί από το έτος 2018 και έπειτα καθώς και έως την 1η Ιανουαρίου 2021, (την 1η Σεπτεμβρίου να συμπληρώνουν 8 μήνες).

Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας 2102832500.

«Για ακόμα μια χρονιά καλούμε τους Ηρακλειώτες να εμπιστευτούν τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για τα πρώτα σχολικά βήματα των παιδιών τους. Σε ένα απόλυτα ασφαλές και προσεγμένο περιβάλλον, έχοντας τα τελευταία χρόνια κατασκευάσει δύο καινούργιους σταθμούς, φέτος δε ανακαινίζοντας τους παλαιότερους, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία της υγείας και βασιζόμενοι στο έμπειρο και άξιο προσωπικό μας, προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τα παιδιά της πόλης. Θέλουμε να αποτελέσουμε το δεύτερό τους σπίτι, τη δεύτερή τους οικογένεια. Σας περιμένουμε λοιπόν», το μήνυμα της προέδρου του ΟΠΑΚΜ, Μαριάννας Ζούρου.