Ads Area

Εμβόλιο: Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 45 - 49



Άνοιξε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, 1η Μαΐου, η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού και να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού οι πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 45-49. Σημειώνεται πως στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα χορηγούνται και τα 4 διαθέσιμα εμβόλια , δηλαδή  Pfizer, Moderna, AstraZeneca, αλλά και Johnson & Johnson, το οποίο θα χορηγείται από 5 Μαΐου.

Οι πολίτες κλείνουν τα ραντεβού τους με τους ήδη γνωστούς τρόπους. Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση λαμβάνουν μήνυμα στο κινητό τους με το προτεινόμενο ραντεβού και έχουν ένα διάστημα 24 ωρών, έτσι ώστε να δηλώσουν εάν αποδέχονται ή όχι το ραντεβού τους. Διαφορετικά, μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους μέσω της πλατφόρμας emvolio.gοv.gr ή στα ΚΕΠ και στον φαρμακοποιό τους. Οσοι δε διαθέτουν ΑΜΚΑ, έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να εκδώσουν έναν προσωρινό αποκλειστικά για αυτή τη χρήση, όπως σημείωσε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ο ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. 

Υπενθυμίζεται ότι τώρα εμβολιάζονται πολίτες 30-39 ετών (με το εμβόλιο της AstraZeneca), 40-44 (με το εμβόλιο της AstraZeneca), πολίτες άνω των 50 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Υγείας τις πρώτες ημέρες του Μαΐου θα γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα των 40-44.