Ads Area

Κλειστά Δημοτικά και Γυμνάσια μέχρι το Πάσχα



Δε θα ανοίξουν τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια πριν το Πάσχα, σύμφωνα με τα όσα είπε το πρωί της Πέμπτης (08/04) η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Αυτήν τη στιγμή έχουμε εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα των Λυκείων, εξετάζουμε συστηματικά με τους ειδικούς και το άνοιγμα των άλλων βαθμίδων. Δεν υπάρχει τέτοια εισήγηση αυτή τη στιγμή», ανέφερε η υπουργός Παιδείας.

«Δύο εβδομάδες έμειναν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα. Συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση για τις άλλες ηλικίες. Τα Λύκεια έχουν μείνει για μεγαλύτερο διάστημα κλειστά και επίσης έχουμε τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που πλησιάζουν», σημείωσε μεταξύ άλλων η κα Κεραμέως.

Αναφορικά με τα Λύκεια, η υπουργός Παιδείας είπε ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν δύο self test την εβδομάδα, και θα πρέπει να φέρουν μαζί τους στο σχολείο την εκτύπωση και με τη βεβαίωση. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει εκτυπωτής, θα μπορεί ο μαθητής ή ο καθηγητής να φέρει μαζί του χειρόγραφη βεβαίωση.

Ως προς την αξιοπιστία της χειρόγραφης δήλωσης, η κ. Κεραμέως έκανε λόγο για ατομική ευθύνη.

Επιπλέον, σύμφωνα με την κ. Κεραμέως ισχύουν τα εξής για την επαναλειτουργία των σχολείων:

Εάν μαθητής βρεθεί θετικός, ισχύει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ
Εάν  μαθητής ανήκει σε ευπαθή ομάδα, θα μπορεί να συμμετέχει στα διαδικτυακά τμήματα
Εάν κάποιος ασθενήσει στις Πανελλαδικές, υπάρχει δυνατότητα αναπλήρωσης τον Σεπτέμβριο.
Στην ερώτηση «γιατί δεν ανοίγουν και τα φροντιστήρια εφόσον θα υπάρχουν τεστ που θα δείχνουν ότι κάποιος δεν είναι θετικός στον κορονοϊό», η κ. Κεραμέως επισήμανε πως στο φροντιστήριο η κατάσταση είναι διαφορετική από ότι στο σχολείο, όπου τα παιδιά είναι σταθερά τα ίδια μέσα στην τάξη.

Τέλος, η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε πως «έχουμε προτεραιοποιήσει τους εκπαιδευτικούς στον εμβολιασμό».