Ads Area

Ανοικτό ενδεχόμενο σταδιακής μονιμοποίησης 2.500 εποχικών υπαλλήλων



Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο σταδιακής μονιμοποίησης των 2.500 εποχικών υπαλλήλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη που είχε χθες με την ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Μετά το τέλος της σύσκεψης που είχε αντικείμενο την προετοιμασία ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην απελευθέρωση 46 εκατ. ευρώ από τα ΠΕΠ, για την Πολιτική Προστασία η οποία θα έχει αυτόνομο πρόγραμμα στο νέο ΕΣΠΑ, τα οποία θα προστεθούν στην ενίσχυση των δήμων.

Ακόμα ο κ Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την εκταμίευση 102 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την αγορά μηχανημάτων έργου που θα μπουν στη μάχη της αντιπυρικής περιόδου

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απευθυνόμενος στους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, τόνισε: «είμαστε άμεσοι συνεργάτες και έχουμε πολλή δουλειά για να προφυλάξουμε το μέλλον των παιδιών μας και αυτό το καλοκαίρι».

Υπογράμμισε, επίσης, τον σημαντικό ρόλο της ΚΕΔΕ και του συνόλου της Αυτοδιοίκησης για να διαμορφωθεί ένα περιβάλλον ασφάλειας για τους πολίτες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, ζήτησε αποσαφήνιση αρμοδιοτήτων, ώστε οι δήμοι και οι άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς να γνωρίζουν τα όρια ευθυνών τους.

Ακόμη, επισήμανε τις χρονοβόρες διαδικασίες που σήμερα απαιτούνται για τον καθαρισμό των οικοπέδων.

Τέλος, υπογράμμισε τη σημασία της έγκαιρης ενίσχυσης των δήμων και των συνδέσμων τους με τους απαραίτητους πόρους, τα μέσα και το προσωπικό για την αντιπυρική περίοδο.

πηγή: dikaiologitika.gr