Ads Area

Διορισμοί 10.500 εκπαιδευτικών: Υπουργική απόφαση για τον καθορισμό θέσεων κατά ειδικότητα και κλάδο



Tις επόμενες μέρες αναμένεται η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης (Παιδείας-Οικονομικών)  για τον καθορισμό του αριθμού των κενών θέσεων εκπαιδευτικών, που πρόκειται να καλυφθούν, κατά κλάδο και ειδικότητα ή ειδίκευση. Η απόφαση αφορά στον διορισμό 10.500 εκπαιδευτικών σε μόνιμες θέσεις για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως ανακοίνωσε  η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας δρομολόγησε κάθε αναγκαία ενέργεια για την κάλυψη παγίων αναγκών σε εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό που υφίστανται σε δημόσιες σχολικές μονάδες. Για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν 10 χρόνια, πραγματοποιούνται διορισμοί τόσο στη Γενική Εκπαίδευση όσο και στην Ειδική Αγωγή. Σχετικά με τους διορισμούς μόνιμου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού ειδικής αγωγής, ολοκληρώθηκαν οι διορισμοί των 1.040 μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Επίσης, έγιναν οι διορισμοί  3.445 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Όσον αφορά στον προγραμματισμό μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών στη Γενική Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σημειώνεται ότι έχει εκδοθεί η απόφαση για την κίνηση των διαδικασιών πλήρωσης 10.500 θέσεων μόνιμων εκπαιδευτικών για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών γίνονται με βάση τα υφιστάμενα οργανικά κενά, έπονται της διαδικασίας των μεταθέσεων των υπηρετούντων μόνιμων εκπαιδευτικών και πραγματοποιούνται στις απομένουσες μετά τις μεταθέσεις κενές θέσεις. Σχετικά με το ζήτημα των μόνιμων διορισμών των εκπαιδευτικών των εν λόγω ειδικοτήτων, σημειώνεται ότι έχουν εκδοθεί οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης Α ́ υποψηφίων εκπαιδευτικών Γενικής Εκπαίδευσης για τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς κλάδων Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, κατηγορίας Π.Ε., στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι υποψήφιοι των εν λόγω ειδικοτήτων. Από τους πίνακες αυτούς, και μέχρι την έκδοση των τελικών αξιολογικών πινάκων, πραγματοποιούνται οι προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών, για το τρέχον σχολικό έτος.

Επισημαίνεται ότι για τους υποψηφίους της γενικής εκπαίδευσης, όλων των κατηγοριών, αναμένεται η ολοκλήρωση της εξέτασης των ενστάσεων από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) και η έκδοση των τελικών αξιολογικών πινάκων κατάταξης, από τους οποίους θα πραγματοποιηθούν οι διορισμοί μονίμων. Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας αναφορικά «με το ζήτημα της κατανομής των θέσεων μόνιμων διορισμών ανά εκπαιδευτικό κλάδο/ειδικότητα, θέτουμε υπόψη ότι κατά το προκαταρκτικό διάστημα της έκδοσης της απαραίτητης ΚΥΑ (παρ. 2 του άρθρου 62 ν.4589/2019), με την κατανομή των διορισμών, μεταξύ άλλων, για τις ειδικότητες ΠΕ91.01 και ΠΕ91.02, θα καταγραφούν οι υφιστάμενες οργανικές θέσεις».

πηγή: ethnos.gr