Ads Area

ΑΣΕΠ: Έρχονται 791 μόνιμες προσλήψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης



Δύο προκηρύξεις που αφορούν στην πρόσληψη 791 μόνιμων υπαλλήλων στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στα καταστήματα κράτησης όλης της χώρας, θα διενεργήσει το ΑΣΕΠ μέχρι το καλοκαίρι.

Η πρώτη προκήρυξη του υπουργείου Δικαιοσύνης αφορά την ενίσχυση δικαστηρίων και δικαστικών υπηρεσιών με 25 μόνιμους υπαλλήλους σε ειδικότητες ΠΕ/TE/ΔΕ Γραμματέων.

Η δεύτερη προκήρυξη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περιλαμβάνει 381 προσλήψεις μονίμων Καταστήματα Κράτησης και 385 προσλήψεις σε Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής.

Το νέο προσωπικό προέρχεται από τις ειδικότητες ΔΕ Φύλαξης και ΔΕ Προσωπικό Εξωτερικής Φρούρησης, ενώ θα προσληφθούν και υπάλληλοι των κλάδων ΔΕ Διοικητικού- Λογιστικού, ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας, ΠΕ Ιατρών, ΠΕ Ψυχολόγων κ.α.

Ειδικές δοκιμασίες
Οι υποψήφιοι για το Προσωπικό Φύλαξης θα κληθούν από τις αρμόδιες επιτροπές, προκειμένου να υποβληθούν διαδοχικά σε Υγειονομικές εξετάσεις και σε Αθλητικές και Ψυχοτεχνικές δοκιμασίες.

Οι υγειονομικές εξετάσεις διενεργούνται από τριμελή επιτροπή, η οποία αποτελείται από προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τις κατάλληλες επιστημονικές γνώσεις. Η επιτροπή αρχικά θα διαπιστώσει την υγειονομική καταλληλότητα των υποψηφίων (που έχουν το προβλεπόμενο ανάστημα άνδρες 1,70 – γυναίκες 1,60, όπως αποδεικνύεται από Βεβαίωση ιατρού ειδικότητας Ορθοπεδικού, ιδιώτη ή δημοσίου).

Για τον έλεγχο της αθλητικής επίδοσης, οι υποψήφιοι (άνδρες-γυναίκες) υποβάλλονται στα εξής αγωνίσματα:

Δρόμος 100 μ. σε χρόνο 16″ (μια προσπάθεια).
Δρόμος 1.000 μ. σε χρόνο 4’και 20″ (μια προσπάθεια).
Άλμα σε ύψος με φόρα τουλάχιστον 1,05 μ. (τρεις προσπάθειες).
Άλμα σε μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες).
Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ., ως μέσο όρο ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι ανά προσπάθεια (τρεις προσπάθειες ανά χέρι).

Τέλος για την διερεύνηση των ψυχικών ικανοτήτων των υποψηφίων διενεργείται ψυχομετρικός έλεγχος, ο οποίος περιλαμβάνει ψυχοτεχνικές δοκιμασίες (τεστ προσωπικότητας) και συνέντευξη ενώπιον Επιτροπής. Με τις εξετάσεις αυτές ερευνάται κυρίως η κρίση, η προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και απαιτήσεις, η αυτοκυριαρχία, η συναισθηματική σταθερότητα, η σκέψη, η αντίληψη και η εν γένει προσωπικότητα του υποψηφίου.

Οι υποψήφιοι, που δεν έχουν το νόμιμο ανάστημα ή δεν κρίνονται υγιείς κατά τις υγειονομικές εξετάσεις και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες ή αποτύχουν στις αθλητικές δοκιμασίες ή δεν προσέρχονται σε κάποια από αυτές, αποκλείονται από την περαιτέρω δοκιμασία.